Mmm, ny favvolåt!

Ja, eftersom jag inte fattar var min uppdateringsknapp har försvunnit när jag ska lägga in youtubeklipp så får ni nöja er med en vanlig länk!

Det här är iaf min nya favoritlåt!


Hur går jobbet då?

Jodå, det går faktiskt bra. Tackar som frågar ;)

Första dagen var ju igår, och jag fick faktiskt iväg en order första dagen. Visserligen var den bara på 200 kronor. Men ändå. Vi satt bara i nån timma och fick sälja, resten gick till utbildning.

Idag så har vi sålt största delen av dagen, men haft mycket repetition och genomgång av säljteknik. Jag har fått iväg två orders, en på 300:- och en på 2 000:-, så det börjar ju relativt bra iaf. De räknade inte med att jag skulle sälja de första dagarna, så det är rätt så lugnt än så länge.

Norrköpingskontoret är sjukt fint! Hur ljust som helst och massor av fönster, med utsikt på rådhuset! Mmm. Vackert! Johan, en av cheferna, är här som coach. Han är jätteduktig på att ge feedback och är väldigt pedagogisk.

Får se hur länge det håller i sig den här gången då=)

Förintelsensminnesdag

Är det idag. Nu ska vi alla minnas förintelsen. Den har ägt rum alla, så säg inget annat.

Men ha en fin dag trots förintelsen som ägde rum för ett tag sedan...

Jag ska jobba. Lite dyster. Men skyller på förintelsen.

JOBB

Haha, jag har ett jobb =)

Och tyvärr så var det ingen som vann tävlingen, men tack Sofia för att du tyckte det var ett bra pris ;)

Jag jobbar igen på Swemedia, som jag fick sparken från i höstas. Men de ringde och ville ha tillbaka mig, vad ska jag göra när jag inte har något annat? ...

Det verkar vara mer seriöst nu, och mycket svårare att få kvar jobbet. Det värsta är dock att första månaden som vi jobbar så får vi enbart provision. Så det gäller att ligga i som tusan första månaden. Annars kommer det att bli körigt för mig, och micke.


Men kul att ha en sysselsättning under dagarna!

Peace!

En god gärning 12

Åh, fick en jättefin kommentar från en tjej till mitt förra inlägg. Hon skrev att hon hade maratonläst min blogg och att hon uppskattade den eftersom jag skrev direkt från hjärtan!

Ja, det gör jag! Och tack, det värmde massor!

Jag fokuserar ju inte direkt min blogg på ett visst ämne, t ex mode som de flesta skriver om. Utan jag skriver ju om det som jag vill. Det som kommer från hjärtat, hjärnan, röven. Whatever.

Tack!

Hennes blogg hittar ni här =)

Hujedamej!

Ojoj, jag är tydligen inte den enda här i Sverige som inte kan sova just nu. Såg att väldigt många skrev inlägg om deras sömnbrist.

Jag är ju annars en person som verkligen inte alls har problem med att sova. Jag somnar överallt, sover länge, vaknar av ingenting osv osv. När jag var liten så sa de alltid att även om tredje världskriget började när jag sov så skulle jag ändå inte vakna. Nu när jag är lite äldre så är det inte riktigt så illa, bara ibland. Det händer. Väldigt sällan.

Jag kokar upp mitt obligatoriska kaffe så här på morgonen, eftersom jag och Micke gick och la oss så tidigt igår så funderar jag på att väcka honom om en timma eller så. Så får vi sova middag senare för att orka hela dagen/kvällen =)

Nu? KAFFE!

TÄVLING : Jobb?

Jag utlyser en tävling:

Den som hjälper mig att hitta ett jobb kommer att få äran och min kärlek för resten av ens liv!

Det ni behöver göra är bara att:

* Kommentera det här inlägget med en länk till företag som söker arbetskraft.
* Vänta förväntansfullt tills jag får jobb på det företagen ni tipsade om.
* Glädja er åt att hjälpa mig.

INTE SÅ PJÅKIGT VA???!

Ja, hur går det nu då?

Sambolivet går ju helt underbart bra! Vi flyttade ihop lördagen den 17:e, så nu har vi då alltså bott ihop i 5 dagar. Eller det beror väl egentligen på hur man räknar?!

Vad har vi då gjort? I lördags så flyttade vi ju hela dagen, satte upp hyllor, möblerade om och allt sånt där. På söndagen så tränade jag i stort sett hela dagen. På måndagen gjorde vi sånt som par gör när de bor ihop. Ni vet allt sånt där exotiskt och lyxigt som att diska, städa, köpa hyllor och sånt... =)

Jag stormtrivs!

Micke gör det jag vill att han ska göra. Han hjälper mig ju med allt! Jag behöver inte städa, diska, plocka undan, laga all mat och allt sånt själv, vilket jag är van vid att göra! Utan han hjälper mig verkligen med allt! Vi sa ju innan att vi skulle dela på allt, och det gör vi verkligen. Vi delar på alla utgifter, och alla plikter. Våra inkomster håller vi för oss själva, men vad är det för inkomster egentligen? Vi får ju inga pengar...

Tur att vi har varandra! =)


Någon som kan tipsa om jobb??? Skulle vi vara tacksamma över!


En god gärning 11

Fick en anonym kommentar på mitt förra inlägg där hon kommenterade min header. Ja, visst är den fin? Tack än en gång Sofia för den.

Hon skriver om lite allt möjligt, men som vanligt i bloggvärlden, så skriver hon mest om mode. Det jag gillar med hennes blogg är att hon har en kategori som hon döpt till "Slösa eller spara?". Där tar hon upp budgetvarianter vs. dyra inköp. Me like a lot!

Hennes blogg hittar ni här =)

Grapefrukt, apelsinjuice, apelsinmarmelad...

Jag och Micke kommer få en chock över alla c-vitaminer vi äter. Jag brukar oftast bara få i mig c-vitaminer genom mandariner, men de mandarinerna som finns att köpa nu är så små och äckliga. Men idag så har vi som sagt ätit; grapefrukt, och en himla massa apelsin.

Det är även vår första gemensamma frukost som sambos =) Väldigt trevligt och mysigt.

Igår så var vi på en parmiddag. Kändes nästan lite vuxet. Jimmy och Natta, som var hemma hos oss i lördags, föreslog att vi skulle alla äta mat ihop. Vi bestämde att tacos på en söndag låter alldeles underbart. Så så blev det. Men sen ville Billy och Liselott följa med, självklart! Sen ville Basse följa med, och då ska ju självklart Patte följa med också (Nu låter det ju som att Basse och Patte är ett par, det skulle man kunna tro ibland, men de är bara rumskamrater). Men där var vi iaf i Jimmy tvåa med mat för fyra personer och åtta personer som närvarade! Tur var att allt räckte.

Vi kollade på Hancock och Shrek 3,Underbart!

En god gärning 10

http://angemix.blogg.se

Angelika kommenterade mitt inlägg om att jag vann läsartävlingen från FVC! Hon har många inlägg om Thailand, är hon där nu månne? Är det hennes bästa barndomsminne? Bor hon där? Hon har väckt mitt intresse iaf, jag ska kolla vidare.

Förfest hemma hos oss.

Underbart. Första förfesten som jag och Micke har tillsammans! Det är vår första dag som sambos och Mickes  bästa kompis är här- han har även med sig sin flickvän. FRÅN KÖPING. Är det bara jag som tänker på "En annan del av Köping"? Fy fan, när jag berättade det för Mli så höll hon på att skratta ihjäl sig.

Förövrig så gav jag Mli första säsongen av "En annan del av Köping" till henne som julklapp. Helt totalt, sjukt, jävla värt! Så underbart. Min favorit ur den serien är Tobbe, vilken är er????

Nu ska jag sova, har träning från 11-17 imorgon. I LOVE GYMNASTICS!!

Sov gott allihopa!
Puss Malin och Micke.


En god gärning 9

Mitt älskade syskonbarn Julia brukar kommentera min blogg. Hon är en regelbunden läsare, men brukar inte kommentera allt för ofta. Men det har hon börjat med nu, tack för det Julia. Dina kommentarer värmer alltid lika mycket =)

Julia är en sjukt snygg 16-åring (men ser ut som 20...) Hon bor i Stockholm, pluggar på en pop/rockskola. Respekt. Hon gör sin egen musik, spelar gitarr och sjunger himmelskt! Respekt! Hon ska söka till Rytmus nu som gymnasieval, som intagning där måste hon spela/sjunga upp två låtar som hon skrivit själv. Respekt.

Ja, killar! Hon är singel. Men ni ska komma ihåg då att jag är hennes moster också! Watch it säger jag!

Julia började blogga när hon skadade knät i en dansolycka, men nu skriver hon om lite allt möjligt som händer i sitt liv. Vilket är en del saker.

Julia hittar ni här. Enjoy!

En god gärning 8

Min syster Sanna brukar läsa min blogg emellanåt och kommentera. Jag gillar att få kommentarer från henne för hon har alltid sån underbar humor. Och hon skriver alltid om såna roliga saker som händer i livet. Jag har redan en länk till hennes blogg, som ni ser till höger. Men här kommer självklart en länk till =)

Sanna, en blogg om lite allt möljligt. Men det är som bäst när hon skriver om sin galna katt Frank (som nu faktiskt har fått en lillasyrra - Svinpäls).

Pfu, flyttdag!

Ja, nu är vi samos =)

Idag så har vi flyttat allt hemifrån Mickes föräldrar till min lägenhet. Det blev inte så mycket saker som jag trodde att det skulle bli, det ser faktiskt väldigt hemtrevligt ut. På vindsförrådet också. Trodde vi skulle ha sjukt mycket saker där uppe, men Mickes pappa är bra på att placera möbler i ett smidigt puzzle.

Jag älskar även när man får sådana underbara snilleblixtar så att man inte kan göra annat än att älska sig själv. Jag hade en superdålig bokhylla, den billigaste varianten från Ikea. Den var jätteranglig och ful, och ville egentligen inte alls ha den i vår (VÅR) lägenhet. Men då kom jag på att vi kan ju byta ut den bokhyllan med de som Mickes föräldrar har haft i deras lägenhet, som vi först hade tänkt ställa upp på vinden. Att vi inte har tänkt på det tidigare...

Nu så ska vi fira att vi har blivit sambos med pizza. Mmmm!!!

Ha en trevlig lördag allihop!

Mm, full.

I've been eating Tacos with Michael's family. I just love tacos!

Michael's younger brother, Marcus a.k.a The Carrot, wants to tell everyone that he is ill today.

Now I'm waiting for Michael and then we're going to Mli's older brother to "party". Sort of.
=)

Peace!

Länkarna

Kom ihåg att kolla in mina länkar också när ni ändå är inne på min sida. Jag länkar till bloggar som jag tycker är sjukt värda att besöka, och eftersom jag är den Allsmäktige-Malin så vet ju jag, och tycker ju jag, bäst och mest rätt. Så följ mitt råd att följa dessa bloggar.

Underbar läsning åt folket!

Hardwick Hall

A very beautiful , and the most significant, Elizabethan country house, from the era Tudor.

It was built by Roberth Smython in 1590 to 1597 for Elizabeth Bess, England's second most wealthy woman during that time. She was a very strong-minded business woman.

Hardwick Hall is a symbol of wealth. Glass was very expensive in this time, and Hardwick Hall is known to have "more glass than wall". In Elizabeth's room there are four-panes windows, but in the servants' rooms there are only two-panes windows. Which significes that Elizabeth was the most wealthy in that house.


En nostalgitripp

Mmm, jag älskar att få mitt fix så här på morgonen!

Det här bandet var jag och min dåvarande bästa kompis och kollade på i Norrköpings City typ... 1996 eller liknande. Känns väldigt bra att jag har sett dem, och jag var så kär i en utav dem. Kommer tyvärr inte ihåg vem, men han var brunhårig iaf (Som alla andra förutom sångaren typ, och även den där killen med brunt hår och blond lugg. Vadå 90-tal???)

Lyssna och njut av detta underbara boybandet!

Aja, försökte lägga upp en youtubefilm men knappen för att uppdatera är borta... Så ni får själva gå in på youtube och klicka er vidare till The Moffatts - Crazy =)

The Tudors part 1.

I've now started to study a bit on the British history. I will start with the Tudors, I don't want to go any farther than the 15th Century, that's way too far back in the history for me.

So, the Tudors. A bit of short fact first : The Tudors, also known as The Glourious Period. It's in the 15th Century, the years 1485-1603.

The first tudorian king started his reign at 1485, and it was King Henry VII. He is not as famous as his son, but Henry the seventh was very important to the monarchy in Britain. He saved a lot of money, he had the same ideas and opinions as merchants and farmers. He believed war and glory was bad for business and that business was good for the state.

Henry VII made an important agreement one year after his victory at Bosworth in 1485. This agreement dealt with tradeing with the Netherlands, which allowed England to grow again. Henry was very fortunate and became the wealthiest of kings in English history. Henry VII died in 1509.

His son Henry VIII made the English Church truly English. He closed down 560 monasteries between 1536-1539. Leaving many monks and nuns as wanderings beggars on the street. But this was acctually a very important dissolution for the British. Henry VIII wanted to be famous among the arising classes of landowners and merchants, so he either gave away the old land or sold it very cheap. This lead to a big breakthruough for farmers, they made their fortune thanks to the stone from the monasterier and they could start sewing a lot on the land as well. In 1552 a new prayer book was introduced, just to make sure that all churches followed the new Protestant religion.


Henry VIII
But England continued being Protestant, even though the popular religion at that time was Catholic. This was thanks to many Acts of Parliament between 1532-1536. When Henry VII was lying on his deathbed he told his son to keep England Protestant, he very much did so.

Henry VIII was married six times, he wanted a male descend to the throne, which he didn't get until very late. He had a son, Edward VI in 1537. Henry VIII died in 1547. Edward VI didn't live for a very long time, he died at 16 years' of age. Edward VI was only a child when he became a king. So the country was at first ruled by a council which was created by the Tudors.

Mary, the Catholic daughter of Catherine Of Aragron, became queen in 1553. Mary died in 1558, her half-sister Elizabeth took over the throne.


Catherine of Aragorn

This is the end of part one. Enjoy!


En god gärning 7

En annan som brukar följa min blogg rätt så regelbundet är min universitets kompis Tim. Han och jag läste först en pedagogisk tväskurs tillsammans under vårt första år på lärarutbildningen. Då hamnade vi i samma studiegrupp, även med Angelo och Magnus. Våra gruppstunder, då vi egentligen skulle plugga massor, gick ut på att Angelo och Tim diskuterade musik. Vi skrattade åt Magnus konstiga kommentarer, hans klassiska musik-intresse, hans roliga sätt att gå. Allt. Och jag, jag var med på allt och inget hela tiden.

Tim är en kompis som jag alltid har roligt ihop med, trots att jag har gjort bort mig något så fruktansvärt inför honom också... En gång, för länge sen när jag var tillsammans med Leonard, så skulle jag skicka bilder till Leonard över msn. Till sin pojkvän så kan man ju skicka lite mer avklädda kort än till sin kompis. Det värsta var iaf att jag råkade skicka dem till Tim istället. Pinsamt... Men, tur som sagt att det var till Tim och ingen annan. Han kunde ta det, och jag kunde ta att det var han som såg dem.

Jag och Tim åkte till England ihop på studieresa, tillsammans med Frida, Nesim och Jonas. Tim, jag, Frida och Nesim brukar fortfarande träffas så ofta vi kan. Eftersom jag och Tim bor i samma stad så är det honom jag träffar oftast, och det gör mig ingenting, för det är honom jag tycker om mest av alla ;) Vilket INTE innebär att jag inte tycker om de andra mindre!!

Tim! Min studiekamrat, min livskamrat, min lärare, min elev. Tim - en bra kompis!

Jag har redan en länk till Tims blogg, men här kommer den igen!

WOW, JAG VANN =)

Haha, ni som känner mig riktigt väl vet ju om att jag aldrig vinner. MEN, trenden är på väg att försvinna! JAG VANN FANVADCHICT.BLOGG.SEs läsartävling!! Jag är helt förundrad över vad som fick dem att välja mig, kan tänka mig att det är pga att vi har samma humor. Att vi alla tre inte är direkt några "riktiga" bloggerskor. Att vi alla tre dissar de andra stora bloggarna, hissar bra musik och nostalgi. Vem vet?

Same shit different name, Great minds think alike. Och allt vad man säger.

Det här är deras motivering :

"Tävlingsvinnare *trumvirvlar*

Ja, nu är ni väl nästan pinsamt nyfikna där ute i stugorna, på vem som har  tagit hem vår lilla gästbloggar-tävling?! Speciellt eftersom vi har dragit ut på det hela en dag extra. 

Efter mycket övervägande har vi trots allt en klart överlägsen vinnare, som själv insisterar på att inte delta med ett inlägg här på Fan vad chict! utan istället önskar sig en liten länk och ett omdöme från vårt håll. Fair enough, tänker vi och lämnar här några ord kring http://redheaded.blogg.se/ .

Tjejen som skriver verkar vara ett riktigt lite energiknippe, och hennes energi är bara en hårsmån ifrån den där gränsen där man inte vill något hellre än att slå en gitarr i huvudet på henne... Men så är det ändå något som håller henne kvar i vinnarlaget. Kanske är det hennes sprudlande sinne för humor eller finurliga uttryckssätt, kanske är det hennes härliga röda lockar. Vem vet? Vad vi åtminstone kan konstatera efter en rejäl genomgång av http://redheaded.blogg.se/ är att det här inte är vilken det-här-har-jag-gjort-idag-blogg som helst. Så grattis Malin! Keep the good work up!

Puss / Snäckan och Pinglan"

Jag är alldeles rörd!!

"Daddy has gone mad, hasn't he?!"

Mitt favoritcitat ur "De vise sten" - Harry Potter.

Njae, något filmmaraton blev det ju inte. Men vi såg första filmen iaf, och den är helt klart den bästa. Sen kände vi oss båda väldigt trötta och sega efter allt godis, så jag tog sista spårvagnen hem. Så nu sitter jag här hemma igen, fortfarande mätt och illamående efter allt godis. Jag har även placerat om all mat vi köpte idag så att det ser lite bättre ut. Jag och Micke slängde bara in allting eftersom vi skulle vidare hem till hans föräldrar och äta mat. Så vi hade lite bråttom, men nu är det fixat igen iaf.

Jag och Josse bestämde oss för att vi kan kolla på en Harryfilm per månad. Eller vi får se om vi båda har tid för det, eller att vi har tid samtidigt för det ska jag väl säga. Men vi lovade varandra att vi ska kolla på alla Harryfilmerna innan premiären för sjätte filmen, som förövrigt kommer ut på min födelsedag i sommar. Jag skulle ju få i födelsedagspresent av Josse förra året att gå på Harryfilmen. Men filmen släpptes ju inte då, så det får bli år 2009s födelsedagspresent istället. Och det är ju inte mindre uppskattat för det. =)

Nu ska jag göra iordning mig för att sova! Så jag säger God Natt nu!

Sleep tight and don't let the bedbugs bite!

New words.

Long time no seen... Isn't that what they say? Hm... Yes, it is. But now I'm back in the game again. And here are a few new words I've learned along the way.

Nugatory - Something with little value, or having no force. Can also mean trifling.
Withal - From "with all", meaning Nevertheless, In addition.
Pell-mell - Almost like the Swedish expression Huxflux.
Shilly-Shally - To hesitate, an hesitation.

Now you've got a few new words. I hope you study well ;)


Ny header

Tack så mycket Sofia för den nya fina headern. Visst är den snygg??

Me like it a lot!

Jag och Josse har kollat färdigt på första Harryfilmen, hm... Vi får se hur många vi orkar... Man blir rätt så trött och seg av allt godis... Lalalalaaaa...

Matinköpet

Ja, det blev verkligen en dyr affär med all mat som jag och Micke handlade idag. 1 180:-  blev det allt som allt. Men som tur var köpte Maud det åt oss som en inflyttningspresent! Tack snälla, kära svärmor! Underbart gulligt, och behövligt!

Jag har aldrig köpt så mycket mat tidigare i hela mitt liv. Jag tänkte ju inte heller på att maten som vi köper kanske inte får plats i köket, och VIPS! Det gjorde den inte heller... Eftersom jag ska iväg ikväll så hinner jag inte fixa det nu ikväll, så jag får vänta tills imorgon när jag kommer hem igen från Josse.

Wow, läsarrekord!

Cooooolt, jag har slagit mitt läsarrekord på min blogg idag!! (Ja, eller ni som har läst har gjort det... haha!)

Det är roligt!

Idag har jag haft över 200 besökare, det är grymt anser jag!

En god gärning 6

Här har vi en tjej som fattar hur smart jag egentligen är, jenniferr.blogg.se . Hon tyckte jag var smart som hade planerat i förväg vad jag ska handla osv, så att man inte går till affären och strunthandlar. Alltså, impulsköp!

Tack Jennifer. Det är precis så jag har tänkt, och jag har fått idén från Michaels föräldrar. De är extremt duktiga på att planera varenda dag vad de ska äta, vad som ska köpas och allt sånt.

Nu när vi även är två stycken som ska bo ihop, och vi äter båda väldigt olika så är det här en sjukt bra idé för just oss. Fast det här är ju ett smart råd till alla som känner att de inte har så stor koll. Kanske ni känner att ni inte har så stor variation på maträtter, att ni inte vet vad ni ska handla när ni väl är i affären så är det här kalassmart!!

En stor eloge till Jennifer som förstod det smartiga i det här ;) Hennes blogg hittar ni här !


En god gärning 5

Nathalie! Vilken tjej! Hon hjälpte mig med hur man gör Flygande Jakob, nu vet jag äntligen det. Hon gav mig även lite tips på hur den blir bättre. Eftersom jag inte äter bacon gjorde hon klokt i att tipsa mig om att ta bort den ;) Hur hade jag listat ut det annars?

Hon har en extremt fin layout på sin blogg, värt att besöka hennes blogg bara för den sakens skull =) Hon vill även åka till Tel Aviv, då kan ju jag bara skryta med att säga att jag har varit där... Där fick hon för att hon har så snygg layout och jag är avis... =)

Nathalie - As a day goes by hittar ni här.

En god gärning 4

En söt liten tjej kommenterade nyss mitt första inlägg om goda gärningar. Hon har tagit väldigt fina bilder, och jag fastnade extremt hårt för hennes fina design.

Hon frågade mig varför jag kallade migsjälv för redheaded, ja... Därför att jag är rödhårig, och inte pga samma orsak som hennes kompis. Hon var tydligen röd i ansiktet och fick det smeknamnet... =)

Här har ni hennes fotoblogg iaf. Uppmuntra henne med olika fotouppdrag vettja!

En god gärning 3

Faktiskt en av mina favoritbloggar för tillfället, just för deras ironi och satrkastiska kommentarer. Sjuk humor, sjukt roliga människor som skriver om allt och inget. Men för det mesta så dissar de olika saker, på ett väldigt roligt sätt.

Jag tror ju de endast skriver kommentarer till mig bara för att svara på alla de kommentarer jag skriver ;)

Men här hittar ni dem igen iaf ;)


En god gärning 2

En annan trogen läsare som jag har är min barndopmskompis Sofia.

Sofia och jag hängde i stort sett varje dag under tiden 13/14-16/17 år tror jag att det var. Hon och jag lärde känna varandra genom kyrkan våra föräldrar var med i, och efter ett läger vi åkt på tillsammans så var vi bästa kompisar. Jag var nyinflyttad i stan och tönt, så hon visade mig runt i stan och lärde mig att vara cool. Typ.

Hon har nu iaf en sambo och en liten, söt son - Kevin. Det är det hennes blogg handlar om, sambolivet och föräldrarskapet. Men även en massa annat om allt och inget. Hon har horoskop (dock bara för skorpionen, för det är det hon är själv. Eller?) Hon har veckans fråga där hon frågar om åsikter angående vad som. En blogg om lite allt möjligt. Fin tjej det där med en underbar son.

Henne hittar ni här =)


En god gärning 1

För att tacka alla som skriver en kommentar till mig så ska jag bidra med ett alldeles eget inlägg om dem och deras blogg.

Så den första personen är Karin.

Det är den tjejen som följer min blogg som mest, och hon kommenterar varje gång också. Uppskattat!

Karin har sin egna sminkblogg; "A shadow a day makes the dull go away!" är hennes slogan. Hon är min stora systers bästa kompis och min föredetta arbetskamrat. Det var jobbigt att sitta bredvid henne på jobbet för hon är alltid snygg. Hon har alltid fin sminkning och alltid nytt, fint nagellack!

Karin bor i en stor (och dyr) femma (va?) med sin sambo Anders. Karin jobbar i Linköping med bor i Norrköping. Hon har sitt eget företag hemma, "Nail mail" heter det. Jag tror det går ut på att man prenumererar på nagellack som man får hemskickat typ en gång i månaden. Sjukt bra affärsidé!

Kolla in hennes blogg här, skriv ett par rader till mig, gå med i nailmail eller bara beundras över hur vacker hon är!


Harry Potter-maraton

Ikväll så är det Harry Potter för hela slanten hemma hos B1. Vem är då B1 undrar ni?! Jo, det är min Harry-bästis!! Hon och jag lärde känna varandra genom Sofia för en herrans massa år sedan. Då fann vi varandra direkt genom dansen, Josse gick dansklass och jag var bara extremt förtjust i dans och gymnastik. Så vi började träffas mer och mer, till slut så märkte vi ju att vi båda var helt galna i Harry Potter. Jag var mer galen i böckerna, hon var mer galen i filmerna. Vi båda hade massor av planscher och stora pappfigurer med Harry Potter på i våra tjejrum. Josse var ju lite värre än jag på det, men sen så hade ju hon en kompis vars pappa jobbade på bion här i stan. Inte så konstigt då med den kontakten... (Jag var bara lite avis. Lite...)

Sen så märkte vi att vi båda älskade Gilmore Girls lika mycket. Hennes favoritlåt med Michael Jackson är "The way you make me feel", så den lyssnar vi ju självklart på när vi träffas. Vi har båda extrem spindelfobi. (Ni skulle ha sett oss i biosalongen när vi såg "Hemligheternas Kammare" på premiären.... Hujedamig!!) Vi båda är viga, och gillar att visa upp det. Så vårt partytrick tillsammans är att visa hur viga och sexiga vi är ihop. =)

Vi har tänkt ha maraton flera gånger, men av någon konstig anledning så blir det inte av. Vi har haft det tidigare, men då hade inte så många filmer släppts! Vi har även kollat på hela första säsongen av Gilmore Girls tillsammans.

Hon är en bra tjej, jag gillar henne mycket. Så ikväll blir det Harry Potter för hela slanten! HP FOR LIFE som Josse skulle ha sagt det ;) Vi får se ifall våra kära pojkvänner har lust att följa med. Jag har ju faktiskt konverterat Micke till Harry Potter. När vi träffades så hade han aldrig läst ut en bok om Harry, men efter ett tag så har han nu läst alla sju böckerna både på engelska och svenska. Och han blir lika irriterad varje gång när en bok tar slut. True Harry fan!

När vi åker och handlar nu så blir det att köpa snacks till maratonet!! Det är ju tönteri att springa ett maraton, nu är det nya tider, en nya era; Harry Potter-maraton!!

Matlista

Nu har jag gjort klart vår matlista för två veckor framöver. Det jag tänkte att vi skulle äta är: (Micke ska först godkänna den såklart)
Dag 1.) Tacos
         2.) Pannkakor
         3.) Potatis och purjolökssoppa
         4.) Potatisgratäng m. kyckling/Mickes val av kött
         5.) Hemmalagad pizza
         6.) Flygande Jakob (Är det någon som egentligen vet vad som är i den? För jag kommer bara ihåg jordnötter, och att det var vääääldigt länge sen jag åt det...)
         7.) Ris m. lax och räkröra
         8.) Rester (Varje söndag tycker jag det låter bra att äta rester. Tycker inte ni?)
         9.) Grönssakssoppa
       10.) Pasta m. köttfärssås/quornfärs
       11.) Broccolipaj/Mickes val av paj
       12.) Pastasallad
       13.) Ugnskycklingfalukorv
       14.) Den här lördagen har jag inte kommit på något, kommer ni på något gott att äta?
       15.) Så var det söndag igen och rester =)

Ja, det där låter väl inte så pjåkigt, eller hur?

(Och vi måste köpa in allt det här, jag har inget hemma. Det kommer att bli en dyr affär...)


Planering och strategi

Man behöver ju en viss planering och strategi för att klara av matinköpen och matlagningen när man är två. Eftersom Micke fortfarande ligger och sover så ska jag börja planera lite smått om vad vi ska äta och handla.

Nu ska jag kolla i kokböcker, sen meddelar jag er om vår spännande matvecka framöver ;)

Sjusovare...

Idag så har vi båda tagit sovmorgon, jag gick upp vid 10.15. Jag ska försöka få lite mer rutin i min vardag, så har tänkt att gå upp vid 8. Dricka kaffe och kolla på nyheterna, plugga, blogga och läsa fram till 12. Då äter jag frukost, bortstar tänderna, städar, fortsätter att plugga, kanske badar, sen äter jag jag mat vid 16. Sen beror det på vilken dag det är, måndagar och onsdagar springer jag iväg och tränar vid den tiden. Annars kanske jag drar iväg till Micke (men så kommer det ju inte att bli i fortsättningen), Camilla kanske annars? Om inget händer så ska jag fortsätta plugga. Det är min rutin varje dag, eller jag vill att det ska vara så.

Idag så får vi se hur det går när jag gick upp så mycket tidigare. Jag sitter vid mitt köksbord och dricker kaffe iaf, så en bit på vägen har jag kommit!

Micke ligger självklart kvar i sängen och sover. Jag skulle väcka honom vid 10 för han skulle gå ut med hunden, men hans mamma ringde och sa att han inte behövde det, så då ligger han självklart kvar i sängen. Vi ska nämligen åka och handla med Mickes mamma idag kl.14. Jag och Micke borde ju egentligen kolla över vad det är som ska inhandlas, men jag tror att det får bli bara jag idag. Micke är okontaktbar på morgonen!

Det är alltså så här det kommer att vara, tills han och jag får ett jobb. Men igår, shit vilken underbar människa han är. Vi låg i sängen och bara pratade en massa strunt hur länge som helst. Ja, eller en timma kanske. Eller två. Men det var hur mysigt som helst. Det var som att man precis hade börjat träffas igen, då när man är så där extremt nykär och man ligger vaken hela natten i sängen och lär känna varandra-så var det igår. Jag kan ju erkänna att jag fortfarande känner mig nykär i Micke. Det pirrar fortfarande i magen ibland när jag ska träffa honom, jag är fortfarande extremt pussig när vi är med varandra!

Inte så konstigt egentligen med tanke på vilken underbar människa han är =)

Älskade Lars Winnerbäck

Nu sitter jag i soffan och får orgasmer efter orgasmer tack vare Lars Winnerbäck på SVT 1 nu =)

Mmm!

Micke är dock inte lika glad, han tycker inte om Larsa. Men som en underbar pojkvän han är så sitter han bredvid mig (när jag är svettig och äcklig efter träningen) och kollar på min älskling tillsammans med mig =)

Nu ska här kollas! Grr! Och njutas!

Micke flyttar in om 3 dagar

It's the final countdown! typ...

Dagen med stort D anländer inom kort, på lördag kommer vi att köra flyttlaster från familjen Eklund hem till mig. Rätt genom stan ba'! Gate upp å gate ner. Med släp.

Vi har redan packat ner alla Mickes saker i massa kartonger, eller inte massa direkt. Två kanske. Men sen ska vi ju ha med stereon, Mickes fina pall, vi ska få Eklunds grammofonbyrå från deras land också (som vi ska använda som barskåp). Med mera, med mera.

På lördag vet jag inte direkt hur mycket vi får gjort. Det beror väl på när Micke går upp. Maud har tagit ledigt från jobbet då så att vi alla kan vara med och hjälpa till. Jag har redan sorterat ihop och organiserat bort massor med saker i min lägenhet så att Micke ska få plats i min lilla etta. Rättelse, snart VÅR lilla etta =)

Inget gör mig lika glad och rädd som att Micke ska flytta hit. Att vi ska flytta ihop känns helt rätt, men det är ju fortfarande läskigt. Blir jag vuxen då? Snälla Julia, klipp inte av dig håret iaf!
(Jag och mitt äldsta syskonbarn har en deal, så länge jag inte blir vuxen så klipper hon inte av sig håret. Jag är fortfarande barnslig och hon har hår till svanken. Cooolt).

Fan vad chict!

Det finns ju vissa saker här i livet som man tycker om, tycker mindre om eller tycker mer om. Till exempel, jag gillar min katt väldigt mycket. Jag gillar gymnastik typ lika mycket. Jag tycker mindre om bajs. Enkelt.


Fan vad chict är något som man bara inte kan tycka mindre om. Det är en blogg man verkligen tycker om mer. Typ då som min katt eller gymnastik. Och självklart delar alla samma åsikt om dessa tre saker som jag. Ingen kan ju tycka annorlunda mot vad jag tycker. Jag tycker och vet bäst! (Som min pojkvän jämt påminner mig om, fast han tycker av nån konstig anledning att det inte är en bra egenskap).


Iaf, den här bloggen har ju allt som en blogg borde ha. Om det inte var för att de redan har alla dessa härliga småfinesser, och jag vill ju självklart inte härma, så skulle jag använda deras idéer till min blogg. Tyvärr så kom ju inte jag på den här briljanta idén med att ha med veckans diss/hiss, dag-ens vi-sa osv.  Men för den här gången kan jag känna mig besegrad och helt och hållet överlämna glansen till fanvadchict.blogg.se

Det här inlägget är ju även min anmälan till deras tävling, såklart jag ska contributa dem med ett härligt inlägg om dem på min blogg. Samtidigt som jag hoppas på att jag får ett inlägg på deras blogg om min blogg. Glory!


Gymnastiken i mitt hjärta

Åh, jag är så kär i min älskade favoritsysselsättning - Gymnastik! Jag har fixat en blogg nu till Ngf, kolla in ngf.blogg.se . Jag har även fixat en youtube-kanal : norrkopingsGF heter vi där. Jag såg att Olivia hade lagt upp en hel del härliga filmer, en del där jag är med faktiskt! Länken till när jag kör en helskruv hittar ni här =) Där finner ni även massor av härliga filmer från alla andra gymnasterna också, men mitt är som mest intressant anser jag ;)

Nu så är det ca 3 timmar kvar tills vi har träning. Och jag ska inte vara tränare idag, känns bra att jag också ska få motionera mig lite och inte bara vara tränare! Idag så är det trampett vilket jag verkligen hatade förut men som jag älskar nu. Det går ju bra nu =)

Nu ska jag gå in och kolla på FanVadChict.blogg.se och anmäla mig till deras tävling de har, jag gillar dem! Sjukt sköna människor med dystra syner till allt, jag älskart!

Jag dör av skratt

Det här är nog den roligaste bloggen jag helt sonika hamnat på!

Read and enjoy ladies and gentlemen!!

Det verkar som att det är två tjejer som skriver om lite allt möjligt, Snäckan och Pinglan. De har en dissarlista och en gillarlista. De har även "dagens visa", som även barnprogrammen på SVT hade en gång i tiden också. Hur roligt som helst! Nog om detta iaf, här är länken:
http://fanvadchict.blogg.se/

Translation gadget

I've installed a translation gadget to my blog site. Imagine that I've done that?
Thank you designadinblogg.blogg.se ;)

You see the gadget to the right of this text.

Norrköpings Gymnastikförening

Jag håller på att skaffa en blogg för vår gymnastikförening, hoppas att jag får det...

Lalalaaaa...

Första tumblingträningen efter julen.

Åh, vad det är roligt med tumbling! Tyvärr idag så var jag lite segväckt och hann inte äta någon frukost innan träningen, så jag var tvungen att åka hem efter bara två timmar. Men jag hann köra lite handvolter, och handvolt-frivolter och handvolt-pik. Hur skoj som helst!

För er som inte vet vad tumbling är så är det ett speciellt golv man använder sig utav inom truppgymnastik. Man kan enkelt förklara det som ett voltgolv. Man får mer höjd, studs och stäm om man använder golvet rätt, vilket är väldigt svårt i början. Men om man kan hålla spänningen och om man har voltkänsla så kan man få till världens volter! Hur roligt som helt!

Ni kan ju bara youtuba tumbling så får ni se.

Länkar

Nu har lag länkat till en del bloggar som tillhör mina kompisar eller släktingar och som alltid ger mig lite kärlek när det behövs! Eller tips och råd. Eller bara tankar om livet. Recensioner om filmer eller cd-skivor.

Ja, allt!

Jag tycker att ni borde gå in och kolla in dem!!

Möbelidéer

Jag vet precis vad det är som jag och Micke behöver i vår lägenhet. Jag har suttit på ikeas hemsida med Mickes mamma nu, under tiden som jag väntar på att han ska komma hem så att vi ÄNTLIGEN kan laga mat.

Det vi behöver till köket är ett vitrinskåp, eftersom han har sjukt mycket glas och jag med, men sen så ska vi även få massor av nya glas av Mickes föräldrar. Vitrinskåp var ju väldigt dyra upptäckte vi, till och med med Ikeas standard. Det vi hittade var en ganska så ful vägghylla med tre plan som jag ska leka lite med istället.
Så här ser vägghyllan ut iaf, men jag ska sätta upp en tapet/tygbit bakom hyllan så det ser ut som en vägg. Sen ska jag nog måla den lite, vi får se.

Vi behöver en taklampa också i köket, det är rätt så mörkt i mitt kök för tillfället. Jag har som en ljusslingad grön krans över köksbordet, den är jättesöt men den lyser inte upp så mycket tyvärr. Jag har inte hittat någon fin taklampa ännu som jag tycker passar in, ska kolla med Micke också vad han vill ha, men har ni några förslag på vart det finns fina lampor? I Norrköping finns det en superhärlig butik som heter Maritimaboden, de har extremt fina saker. Men extreeeeemt dyra också...

I hallen har vi bestämt oss för att ta med oss Mickes spegel och inte sätta upp spegelväggen jag hade innan. En spegel måste man ju ha i hallen iaf. Såg på Indiska idag att de hade väldigt fina ljusmarshaller att ha bredvid spegeln, om de får plats ska jag köpa dem. Då skiter jag i vad Micke säger, de här var så fina så de måste jag ha ;)

Jag vill även köpa två par svävande hyllor från Ikea att sätta upp i vår sovalkov. Om vi ska sätta in en garderob bredvid sängen får vi inte plats med några nattduksbord, så då måste vi ju ha hyllor att lägga våra böcker på, mina öronproppar osv osv. Under dem sätter vi ju självklart upp lampor så att vi har läslampor. Jag älskar att läsa innan jag lägger mig.

I vardagsrummet behöver vi även en ny taklampa, den jag har nu är så extremt ful så att jag vill dö. Typ. Men det är spotlights, jag har alltid hatat spotlights.

Ja, nu när jag har bestämt mig för vad jag vill så är det bara pengarna som saknas. Och Mickes godkännande såklart.

Ouch, det gjorde ont.

Jag har suttit uppe och kollat massor på internet nu inatt, det är så underbart att ha internet hemma. Har inte haft det på väldigt länge nu, tack Camilla för lånet!

Nu inatt så tänkte jag kolla lite vad leonard har skrivit i sin dagbok om sin resa i thailand, jag fortsatte att läsa och läste några inlägg han skrivit när vi var tillsammans. Det här inlägget skrev han i februari, vi gjorde slut i oktober. Undra hur mycket han tänkte på det här beslutet under den tiden? Jag känner mig lite lurad. Och ont gjorde det.

"Jag funderar på att göra slut med Malin. Jag orkar inte engagera mig i hennes eller någon annans liv. Jag blir så arg på henne. Hon förstår mig inte. Hon förstår ingenting. Varför tycker jag ens om henne? Det kanske är osäkerheten som lever kvar. Eller rädslan för att vara ensam. Man kan inte bygga ett förhållande på rädslan för att vara ensam. Jag vet av erfarenhet att det inte går. Jag litar inte på henne heller. Jag tror alltid att hon ska vara otrogen. Hon är säkert det också. Jag borde göra slut. Snarast."

Det är verkligen inget jag kommer att dvala över eftersom det vi hade är sedan länge slut och över, han är enbart min kompis. Men det gjorde ont ändå. Såklart.

Filmmys

Idag efter middagen hos Mickes föräldrar kollade jag och Micke först lite på Let's Dance. Förstår inte hur folk verkligen kan kolla seriöst på det programmet. Men efter det iaf så bestämde vi oss för att strunta i Jimmy och gå över till Patte och Basse, där såg vi på Futurama-filmen. Jag har faktiskt aldrig kollat på serien, men filmen var stört rolig!

imdb så finns det ju självklart lite information om filmen.

Snacka om att parodisera sjukt många filmer, men den var rolig så det gör inget. Parodin kanske gjorde den så rolig?
Det var mys iaf, med cola, chips och trevligt sällskap.

Mina galna grannar

Måste berätta varför jag döpte de förra inläggen till "En annan del av (Norr-)Köping".
Det är pga den incidenten jag berättade om, det om det hatade paret som gormade sig som tusan på oss andra. När det hände så var Rickars pojkvän här och träffade oss grannar för första gången ordentligt. Han tyckte ju självklart att det där paret var konstiga, och även hur vi alla grannarna kunde umgås så mycket som vi gjorde. Det är ju trots allt inte så vanligt.

Men då så svarade vi iaf att vi är som i en annan del av köping, ja NORRKÖPING utbrast vi. Det är kanske inte så roligt att läsa om det när man inte har träffat mina grannar, förstått vilken relation vi har eller när man inte har vin i blodet. Men vi tyckte det var roligt.

Det satt vi och flinade åt i många timmar efteråt ute i sommarvärmen på gården.

I en annan del av (Norr-)Köping, del 2.

Okej, då var det dags för den andra trappuppgången; nummer 18. Den är jag inte lika bra på, inte så konsigt - jag bor ju inte där.

Vi kan ju börja med första våningen, där finns det endast en lägenhet. En femma, de som bor där blir ofta hänvisade som "Femman" eller "De i femman". Det är ett par som bor där, och de båda är lärare. Iaf hon, det vet jag helt säkert. Hon har nyligen blivit opererad för gallsten, och hon såg verkligen ut att må skit. Annars är hon en väldigt trevlig, men tillbakadragen kvinna. Mannen har jag tyvärr inte pratat med så mycket, men han är verkligen skojfrisk =)

Ovanför henne bor det en journalist med hennes man. Det som är så konstigt är att alla männen som bor i den trappuppgången (förutom FyllJocke) ser precis likadana ut. I början var det svårt att lista ut vem som var gift med vem =) Men journalisten och hennes man ser man väldigt sällan, de har en sommarstuga som de ofta åker till.

Mittemot dem så bor Camilla. Camilla känner jag genom mitt ex, mitt ex är nämligen Camillas exs storebror. Så Camilla och jag var ju nästan svägerskor en stund. Vi fyra hade så himla roligt, och när jag och mitt ex gjorde slut så träffades vi ändå alla fyra. Och nu när Camilla och hennes ex inte är tillsammans så träffas vi ändå. (Inte alla fyra längre eftersom mitt ex bor nu i Thailand). Det var jag som fixade lägenheten till Camilla, eftersom jag bodde här sedan innan. Och nu så har vi syjuntor hos varandra, det är så himla lätt att bara springa över till varandra. Vi lånar allt av varandra, brukar ha tvättid tillsammans och vi är varandras kattvakter! En perfekt granne.

Sen är jag ganska så oviss om vem som bor var över Camilla, jag är väldigt sällan där. Det har endast hänt när jag har tagit vindsgången hem till Camilla.

Jag vet dock att Stina och hennes man Olle bor över journalisten. Det är världens gulligaste och trevligaste paret i hela det här huset. Olle är kanske 70-80 och Stina max 60. Det är stor ålderskillnad på dem iaf, och det märks. Stina är fart-oc-fläkten-själv, medan Olle stannar hemma och pratar med oss från balkongen. De hade förut världens finaste basset, men den är avlivad nu tyvärr. Stina driver sin egna "frisörsalong" för hundar. Hon är jätteduktig. En gång när jag och Camilla var på fest hos Rickard så kom Stina, Olle, journalisten och hennes man förbi och var verkligen festens dragplåster =)

Mittemot dem så bor min pojkväns lillebrors flickväns syster =) Hon heter Anna och äger en sphinx, nakenkatt, som heter Amos. Jag vet inte så mycket om henne, men hon är väldigt trevlig och hon var en supersöt katt.

Ovanför Stina och Olle så bor det hatade paret i det här huset. Ingen tycker om dem och ingen klarar av dem. Jag har ingen aning om vad de heter men vi kallar dem för Häxan och Fylljocke. Förutom så kallade vi mannen för Groggolle, men det tyckte inte Stina om. De har en liten jack russell-hund, men man kan egentligen inte se vad det är för ras eftersom den är så fruktansvärt vanvårdad. I stort sett alla grannar har ringt till polisen och anmält dem, men det är ingen som kommer på koll hemma hos dem. Det paret är alltid fulla, och då är de extremt elaka. Alla har någon gång hört dem bråka, på sommaren sitter de ofta på balkongen och gormar. En gång när vi andra grannar var ute på gården och skulle såga ner en björk som höll på att falla ner över de andra träden så började de skrika på oss alla som var där nere. Jag vet exakt vad det var för dag och vilken tid på dygnet det var, det var en lördag kl.18.30 och de tyckte att det var för sent. De vill bara bråka hela tiden. Iaf, gubben kom ner till gården för att "skälla ut oss efter noter" och han kunde knappt hålla balansen så full var han. Och han började gorma mot oss som satt där nere, vilket ledde till att vi var ungefär 8 mot en. Men det var han värd. Han gick upp efter ett litet tag till sin fru, som hela tiden hade suttit på balkongen och gormat åt oss därifrån. Nån dag efter det så hörde jag att grannar från husen bredvid pratat med Lasse och Pia och frågat vem som skrek. Haha, ett väldigt patetiskt par det där.


Bredvid hat-paret så bor "Prästen". Jag har ingen aning om vad hon heter, men Camilla och jag kallar henne för prästen iaf eftersom hon pluggar till präst. Tror jag iaf. Kommer inte ihåg hur vi har fått reda på det, för jag kan inte komma på att jag någonsin har pratat med henne mer än att ha hälsat nån gång. Hon har extremt rött hår, vet inte om det är hennes äkta eller om det är fake, men snyggt är det iaf.

Ja, det var trappuppgången nummer 18 här på min älskade gata i stan.

I en annan del av (Norr-)Köping, del 1.

Ja, då var det ju det här med att berätta om mina grannar. Tro mig, ni kommer inte att hitta ett annat hyreshus med bättre gemenskap än vårt. Vi har allt från gamla vindrickande tanter, hundar som skäller, bästisen i porten bredvid, snuskgubben, alkolistparet/bråkstakarna och bögen. Ja, vi har verkligen allt. Det bordes göras en dokumentär om vårt hus här i centrala Norrköping. Det finns något/någon för alla, vår alldeles egna Gott och Blandatpåse!

Jag bor i ett privatägt hyreshus som består av två trappuppgångar; nummer 18 och 16. Utanför så har vi världens finaste innergård, som våra älskade grannar Pia, Stina och Lasse fixar massor med. Lasse fixar med julgranen, allt elektroniskt, kör bort grovsopor, sorterar vårt avfall och sågar ner björkar. Han är vår handy-man som kan fixa allt. Stina fixar med fågelmaten, köper in fågelhus, lyktor, ljus och dekorerar hela gården. Pia, som tyvärr precis har brytit lårbenet i en hästolycka så hon gör inte så mycket för tillfället. Men annars så krattade hon grusgången och gräset, plockar undan ruttna äpplen, köpte in, vattnade och tog hand om alla växter. Vi får inte heller glömma Lotta, hon som har böcker från olika antikhandlare som hon läser och lär sig utantill. Hon har då en massa växtböcker som hon plockar fram och blir vårt egna uppslagsverk. Jag och Camilla hjälper också självklart till i arbetet om att göra vår innergård till den finaste i hela landet. Jag har ju tyvärr min spindelfobi, så jag hjälper inte till för mycket. Men jag bistår då istället med kaffe, saft och kakor.

I min trappuppgång, nummer 16, så bor Rickard längst ner. Han är en 34-årig bög, men ser ut som 24. Han är tillsammans med Nisse, en väldigt söt liten kille från Kalmar. Rickard äger två underbara katter, Kit och Tenzchi. Tenzchi (osäker på stavningen, men tror att det ska betyda typ ängel på japanska) är en bengalkatt! Hur vacker som helst!! Rickard är ett tvspelsfreak, han har det nyaste av det nyaste så att säga. Micke vill bara hänga hos honom efter att han har flyttat in hit, Micke är ju också ett spelfreak. Rickard brukar ha lite fester emellanåt som jag och Camilla alltid är välkomna på. Och detsamma för Rickard, han är alltid välkommen hem till mig eller Camilla.

Mittemot Rickard så bor Pia. Vår andra hyresvärd kan vi kalla det för. Hon har väldigt mycket ansvar osv, det är hon som säger till ifall ens kompisar man bjudit över på fest är för högljudda. Det är henne man ska säga till om något är trasigt i ens lägenhet osv osv. Pia tar på sig den rollen väldigt bra, speciellt när det gäller att säga till om ens kompisar är för högljudda. Hon är väldigt rolig på så sätt... Hon hade världens underbaraste shcäfer förr, Bino. Han är tyvärr avlivad nu, han var för gammal :( Men alla vi grannar hjälptes åt att ta hand om honom när Pia mådde som värst över sitt lårben. Nu har hon en ny liten schäfer som heter Nemo. Jättesöt, men den skäller mycket. (Vilket jag ska påminna henne om, nu är det hon som väsnas och inte jag...hehe).

En trappa över Rickard och Pia så bor en kvinna som jag endast har sett en gång- Annelie eller nåt heter hon. Bredvid henne (och under mig) bor då Magnus och Elin. Ett ungt par, i min ålder tror jag nog, med två katter. De har jag inte pratat så jättemycket med, men jag vet att de är extremt friluftiga människor, de är alltid ute på promenader och joggingsturer. Tror även att Elin har sin egna häst. De två pratar tyvärr inte så mycket, Magnus och Elin. Alltid när man ser dem så är de knäpptysta... Jag har endast sett dem få gäster en gång, EN GÅNG PÅ TVÅ ÅR. Hm...

Bredvid dem så bor Maj-Britt, en väääldigt gammal tant på ca 90 år. Hon har bott här sedan huset var nybyggt. Tråkigt, men jag förstår henne ändå, det är väldigt fint här. Jag har tänkt gå förbi henne flera gånger och äta lite hembakade kakor. Det vore mysigt. Hon är väldigt söt, och hon älskar sina blommor på sin älskade balkong, hon har nog Norrköpings finaste balkonarrangemang!

På mitt våningsplan så har vi först Lasse, Byggare-Bob. Det är han som är snuskhummern. Han ringer alltid på och vill bjuda äver mig på ett glas vin. Det var ju mysigt i början tills jag fattade vad det var han var ute efter. Alltid när han ringer på så frågar han ifall jag har min pojkvän hemma, för det mesta så har jag ju inte det, så då vill han bjuda över mig. Om jag har Micke hemma så byter han samtalsämne... Sist han knackade på så hade han köpt en chokladask till mig, och ville ju självklart att jag skulle ha lite vin till chokladen och bjöd över mig. Jag tackade nej, jag var sjuk vilket var tur tyckte jag. När jag hade gjort illa ryggen erbjöd han sig att "massera omsorgsfullt min rygg, men lite ljus och vin kanske?" Hm, tror inte det.

Sen har vi min lägenhet i mitten två trappor upp.

Bredvid mig har vi en träningsnarkoman. Jag har ingen aning om vad han heter, men han har alltid träningskläder på sig och brukar ofta komma hem alldeles flåsig och hur svettig som helst. Jag har endast hört honom prata en enda gång, när hans telefon ringde ute på gården när han kom hem från en joggingtur. Han är nog en ensamvarg.

Ovanför Lasse, så bor Lotta. Världens underbaraste granne. Jag pratade med henne första dagen hon bodde här, dåbjöd hon in mig och Micke på ett glas rött. Jag blev svinfull, efter det är vi bästa kompisar. Jag har nycklar hem till Lotta, ifall jag skulle behöva något eller bara vill prata - när som helst! Hon bakade till och med en tårta till min födelsedagsfest, hon var ju självklart bjuden men hon kunde tyvärr inte komma. Lotta är helt besatt i prylar och aktioner. Hon åker på aktionsvisnigar varje onsdag och på måndagarna åker hon på själva aktionen och köper de saker hon tycker om. Hon har så mycket grejer som jag älskar att rota igenom. Alltid när man går upp till henne får man ett glas vin, man lyssnar på jazz och pratar massor strunt och även allvarliga saker. En helt underbar kvinna, som har blivit min extra mamma.

Bredvid henne bor ett väldigt ungt par som jag tror jobbar natt. De kommer alltid hem vid tre-tiden på natten och det är alltid helt kolsvart hemma hos dem. Jag bor ju under dem och jag hör dem aldrig. Men de båda är sjukt snygga. Killen är extremt vacker och påminner lite om Heath Ledger, tjejen är också väldigt vacker och påminner om Snövit.

Bredvid dem så bodde min kärlek från högstadiet. Men han och hans tjej flyttade isär, så han ville inte längre bo i en trea. Han har tyvärr flyttat... Men nu bor det en ung tjej där, jag tror inte hon bor med sin pojkvän men ibland ser man nån invandrare som går upp till henne. Jag trodde först det var hennes flytthjälp, men det är nog hennes pojkvän. (Och flytthjälp kanske?!)

Det var min trappuppgång det.  Gott och blandat-påse?
Helt klart!!

Tvätt- och sorteringsdag

Yepp, idag är dagen då jag tar tag i mitt liv igen. Nu ska här plockas undan, sorteras, tvättas osv osv. Jag har tvättat sen kl.12, och plockat undan massor hemma under den tiden. Jag kommer tvätta fram till kl.15, för då ska jag ta mig en promenix hem till Eklunds och kolla på gardiner som Fru Eklund ska slänga.


Micke flyttar in till mig den 17: januari. Så om några dagar är jag sambo =) Ska bli väldigt roligt. Alla förberedelser är så himla roliga tycker jag. Jag kollar i massor av gamla pärmar som jag inte har kollat i på jättelänge, jag slänger massor av saker som jag inte har en aning om varifrån jag fått dem... Jag har bara bott här i lite över två år, men ändå har jag samlat på mig massor, verkligen massor! Men jag gömmer det ganska så bra ;) Fatta då Mickes föräldrar som har bott i deras lägenhet i 9 år!! Jag förstår då att de har massor att slänga. Speciellt när de ska flytta från en femma till en trea. Inte lika farligt som när vi flyttade från landet in till stan när jag var yngre. Från en superstor villa till en stor lägenhet. Sen flyttade vi från den stora lägenheten till en mycket mindre lägenhet. Det var massor att slänga och magasinera!


Men idag iaf så springer jag upp och ner för de tre trapporna från min lägenhet till tvättstugan nere i källaren. En ganska jobbig tripp, speciellt när man bär på tvättkassar! Jag älskar dock den biten, för då kan jag spionera lite på mina grannar. Eller bara undra vad de håller på med =) Kan berätta lite om det huset jag bor i ett helt annat inlägg, så att mina älskade grannar får ett helt eget inlägg =)


Oj, oj.

Vad jag är upptagen. Dave åker snart så då blir jag en vanlig norrköpingsbo igen, med lite mer tid =)
Micke ska flytta in hos mig i slutet av den här månaden, så då kommer vi att få fullt upp igen!! Men det gör mig ingenting!!

Hörs snart!

RSS 2.0