11 månader

Ojsan hoppsan! Jag och Micke har varit tillsammans i elva månader idag. Jag är jätteförvånad för det känns inte som så länge. Det är ju ändå ett tag, men det känns inte som så. Jag känner mig fortfarande nykär i honom och jag kan fortfarande bli nervös och få fjärilar i magen när jag ska träffa honom ibland.

Fortfarande så är jag väldigt blyg inför honom, t ex jag vågar inte fisa inför honom. Han gör väl det för mig nån gång ibland, men vill inte göra det för mycket med tanke på att jag inte gör det inför honom. Men vi har väl ingen brådska eller hur? Haha, här sitter jag och skriver om fisar...

Men vi har ju pratat lite grann om att flytta ihop, inte seriöst ännu men vi har iaf kollat runt lite. Eller jag har väl kollat mer än vad han har. Vi ska ju inte flytta ihop innan jag har åkt till Spanien, så det lär ju dröja ett tag tills vi flyttar ihop. Shit, vet inte om det är något jag ser fram emot så mycket som att få bo ihop med honom. Jag vill, och ändå inte. Kommer det förstöra något? Kommer jag tröttna? Kommer jag bli irriterad? (Det kan jag lova att jag kommer bli, tänk om han inte skulle diska efter sig, plocka undan... haha).

Jag älskar dig massor Michael Eklund, you're the man!

Haha, erhm... Hm...

Utmaning som jag tagit från Karin :)

Du har....
(x) Mascara över 100 kr
(x) En plattång
( ) En locktång
( ) Designparfym
( ) Foundation över 200 kr
( ) Ögonfransböjare
( ) Olika borttagningsmedel
( ) Speciell hårbalsam i en sprayflaska
( ) Läppglans över 100 kr
(x) Hårinpackning
( ) Bodybutter
(x) Bodylotion
( ) Parfym över 300 kr
Summa = 4

Du ...
( ) Använder locktång/plattång varje dag
( ) Använder fondation varje dag
( ) Använder mascara varje dag
( ) Använder kajal varje dag
( ) Använder läppglans varje dag
( ) Använder bodybutter varje dag
(x) Använder bodylotion varje dag
( ) Använder ansiktsrengöring varje dag
( ) Använder hårinpackning varje dag
(x) Använder hårspray varje dag
( ) Tränar på gym
( ) Klipper dig varannan/varje månad
Summa = 2

Du har...
(x) Tonat håret
(x) Färgat håret
( ) Hårförlängning
(x) Piercat dig
(x) Tatuerat dig
(x ) Tagit hål i öronen
Summa = 5

Totalt: 11 poäng

0-10 Den naturliga naturligaste tjejen.
10-15 Konstgjord behandlad blomma.
15-20 Kanariefågel i nordisk miljö.
20- 25 Du är en fryst jordgubbe.
25-30 Barbiedocka. Bara plast.

Konstgjord behandlad blomma? Va? Det låter inte ens positivt...


Prestationsångest

Ojoj! Nu har jag fått riktig prestationsångest gällande jobbet. Det har gått riktigt dåligt för mig i två veckors tid, och det är inte acceptabelt! Jag har haft alldeles för mycket att tänka på och har tyvärr låtit det gå ut över jobbet, vilket jag inte skulle gjort. Min gruppchef är inte här idag, och när inte han är här så blir han ännu aggressivare om det går dåligt på jobbet än om han är på kontoret (det gör det ju inte bättre att han är med alla andra chefer, för då blir han ännu mer "bossig" och aggressiv).

Om inte jag uppnår budgeten idag, 5 000:-, så ska han ha ett personligt möte med mig. Vilket han meddelade för hela kontoret, två gånger! Näe, det räckte ju inte med en gång utan han skulle ju upprepa det så att alla verkligen förstod. Han är nog den sämsta gruppchef jag någonsin hört talas om. Även om jag uppnår budgeten så tror jag att min tid här är förbi. Jag presterar inte så bra som jag borde göra vid det här laget.

Nu ska jag ta mig i kragen och kränga! Eller MOOOOOOSA som de alltid säger på det här företaget!...

Evolutionsdrama gällande tänkande

Jag har äntligen börjat läsa lite ur Renbergs "Språkets mirakel - om tänkande, tal och skrift". En väldigt fascinerande bok om diverse gällande språkets utveckling, olika stadier i språkets historia, utvecklingsfaser osv. Väldigt rolig läsning och lärorikt.

Jag har ju ännu inte läst överdrivet mycket ur boken, om man inte räknar med när jag pluggade på universitetet men det har jag glömt bort. Tänka sig att det snart är tre år sen jag började? Snart börjar jag igen, jag saknar faktiskt att plugga! =)
 
Jag har väl läst ett kapitel ur boken och är redan fast! Jag har läst lite om tänkandets utveckling; "Ett evolutionsdrama i tre akter". Där tar Renberg upp tidigare professorer som jobbat kring samma tes, tex Merlin Donalds (roligt namn).  Donalds menar att vi måste ta hänsyn till den kulturella utvecklingens inverkan på människans tänkande och beteende, och inte enbart genom att kartlägga hjärnan och biologiska förändringar (Renberg, 2006, sid. 16).

Det var inledningen till den här spännande jämförelsen mellan mina favoritspråkfilosofer!

Språkfilosofi

Jag fick världens ryck igår. Eftersom jag inte har något internet kvar, och snart ingen tv heller, så måste jag ju ha någon sysselsättning när jag är hemma. Jag fick den briljanta idén att läsa en bok, jag har så många hemma som jag endast ögnat igenom när jag pluggade. Jag har saknat att studera så jag tog tag i det igen, nu ska jag nämligen läsa om språk på min fritid. Jag inte läsa språk, utan om språk. Jag har valt ut några språkvetare som är bland mina favoriter; Bo Renberg och Fredrik Lindström.

Jag skrev ner några enkla frågor som skulle vara min frågeställning, så att jag vet vad jag ska titta efter i böckerna jag ska läsa. Det är ingen svår eller invecklad frågeställning, utan bara frågor som jag gärna vill få lite svar på. Eller kanske inte svar direkt (för det är väldigt svårt att få gällande språk...) men iaf idéer! Jag tänkte mig frågor som, Varför började vi tala och skriva? Vad har vi för nytta av det? Hur har det utvecklats genom tiderna? Varifrån kom inspirationen? Varför ska vi lära oss och utveckla vårt tal, skrift och tänkande?

Simpla frågor kanske ni ställer er, men jag vill ha lärdom av dessa svar senare i mitt läraryrke. Och vad är det för fråga språklärare alltid får av sina elever? Jo, VARFÖR... Varför ska vi lära oss det? Varför kan de inte lära sig svenska? Jag kan ju redan engelska, varför ett till språk för? Jag kommer endast bo i Sverige, varför ska jag lära mig något annat språk för?  Osv osv...

Nu ska jag fortsätta jobba, efter jobbet har jag föreställning efter det ska jag hem och sova. Imorgon ska jag jobba, direkt efter har jag föreställning igen. I helgen bär det av till Stockholm, födelsedagskalas och partaj! Efter helgen kommer jag hinna läsa igen=)

SO LONG!

The premiére

Wie, this Friday I had my first perfomance in five years at Arbis! And what a show! And what an audience!
I didn't do any bigger mistakes (what I can remeber any ways...) nor did anyone else. Someone might have forgotten gloves, or what shoes to wear but nothing bigger! And my solo was amasing! I just love my solo!

Now I have to get back to work again, I've been too focused on Arbis that I haven't been concentrated at work...

Sell, sell, sell!

Spanien

Jag vill så jättegärna tillbaka till Spanien. Fy vad jag hade roligt sist jag var där med universitetet. Har nog inte varit på en bättre resa än de jag har varit på med universitetet. Spanien och England - shit vad roligt det var!

Jag fick en "toque" av José inatt. (Menas med att man ringer en signal bara, visa lite affection och saknad typ). Jag har inte pratat med honom på jättelänge, men vilken människa han är. Kommer ihåg första gången som vi träffades, då hade jag varit i Spanien i nån dag bara så jag kom inte ihåg det där med att man pussas när man hälsar. Så när jag blev presenterad för honom så sträckte jag fram handen och han blev jätteförnämnad... haha! Det var inte min mening att förolämpa honom, men de hade överseende tack och lov=)  Jag hängde väldigt mycket med José i Málaga, han visade mig massor av ställen osv som jag aldrig skulle märkt om jag bara gick runt där som turist. Så; muchissimas gracias José!

Varför jag kom in på det här är för att jag är så sugen på att flytta ner. Jag vill så gärna flytta dit för en längre period, minst 10 veckor iaf. Jag skulle kunna tänka mig att både plugga och jobba, eller något utav det. Vad jag gör där nere spelar faktiskt inte så stor roll, bara jag får lära mig mer spanska.

Nu ska jag fortsätta jobba, jag är lite sen idag. Jag missade pendeln, blev svinsur och har tyvärr inte kommit över det än. Men nu ska vi ha möte, hoppas på att bli lite mer pepp och så ska jag dricka lite kaffe!

Har ni några tips på hemsidor man kan kolla upp innan man drar iväg? Typ jobb, språkresor what ever!...

Arbis

Ja, jag har ju varit väldigt inaktiv här på ett väldigt bra tag. Men så kan det vara ibland. Varför jag har varit så inaktiv är för att jag har börjat träna på Arbis igen (klicka här för mer information).

Jag tränade på Arbis för 5 år sedan, då var jag med i Moulin Rouge Varitén (för att se ett youtubeklipp, se här). Nu så är det mer danser från Cupacobanamusikalen. Vi har ungefär 16 nummer, varav ett av dem är mitt solo=) Jag ska dansa nästintill modern balett med gymnastikinslag till "Send in the Clowns". Ska bli hur roligt och vackert som helst!

Jag har ännu inte några foton från den här föreställningen, eller repen, men jag ska låna Camillas systemetkamera snart. Vi har premiär den 10/10, sen så har vi föreställningar varje lördag fram till nyår. Det har varit mycket rep för att bli klara till premiären, speciellt nu de senaste två veckorna. Väldigt intensiva!

Om ni är intresserade av att kolla på mig, oss och vår föreställning går det bra att ringa till oss och boka biljetter. Minsta priset liggerpå 295:- och det högsta på 495:-

=)

RSS 2.0