Merry Ole Great Britain!

Wie, here we go!!....
http://www.youtube.com/watch?v=SLbFDMplZDs  (Byt ut states mot kingdom så blir det rätt!)

image32
Chesters populära klocka, som har en rolig historia.
Googla om det vetja, en ledtråd : Wales.

Jag och Micke hade världens mysmiddag igår, det blev hur lyckat som helst! Massa god mat (rester idag, mm), gott vin, romantisk stämning, filmtittning (Stardust-underbar <3) och godis! Underbart! Jag älskar sånt, jag älskar Micke! Jag och Micke har bestämt att vi ska ha en liknande kväll när jag har kommit hem igen, fast då ska vi flytta fram sängen framför tvn, ligga i den hela dagen och kvällen och bara mysa och äta skräpmat!! <3

Vi är roliga vi!

Jag har pratat med min gamla resekamrat till Spanien, Linus, och frågade om han hade lust att komma hit efter att jag har kommit hem från Inglaterra, och det hade han!! Wie, så nu får jag och Angelo planera värsta partyt för honom! Nice!
image35
Jag och Linus mätte mukkler, han vann. Damned boy!


Ikväll när vi har kommit fram till Liverpool så är jag jävligt sugen på att gå ut till en riktigt typisk pub och dricka mörk öl. Jag tror inte jag har gjort det tidigare, det skulle vara roligt ifall det blev så!
image33
Liverpool från sjösidan.

Har ni tänkt på hur lik Amanda Jensen och hon den tjejen (Adell eller nåt liknande heter hon) som sjunger låten "Changing pavements" låter så fruktansvärt lika? Det är ju läskigt, jag trodde det först var Amanda som sjöng den låten. (Jag har blivit radionörd under tiden jag har pluggat nu, den är alltid på i bakgrunden).

Ja, nu ska jag börja ta tag i min organiseraderesväska, städa lite. Duscha, diska, dricka kaffe... Osv... Sen är jag fit for fight som man säger!
Åh, Mli! Ta hand om dig när jag är borta! Jag älskar dig gosebruden! <3image36
Snyggaste bruden ever!
image37
Tack B1 för att du tar hand om min lägenhet och min katt <3

Hemtentainlämning

Yes, nu känner jag mig klar med hemtentan! Tänkte sitta med Tim på bussen och prata lite med honom, så kan jag ju ändra om det skulle behövas. Jag skulle bli så glad om det gick bra på den här tentan. För en gångs skull... Och jag visste att Tim skulle kommentera till mig om Seinfeld, vilket Micke också säkert kommer att göra när han läser det. Jag förstår inte, vad är charmen med det där jättetråkiga programmet? Hm, jag förstår verkligen inte!

Imorgon bär det av! Det känns så himla konstigt, jag är inte alls förberedd på det, men det brukar ju alltid lösa sig iaf! Det ska bli så himla roligt och spännande att äntligen få åka iväg igen. Nu är det ett par månader sen, jag har haft reseabstinesbesvär... typ...

Och jag ser fram emot kvällen, då Micke ska laga mat åt mig<3 Färskpasta, med stekt strimlad kyckling...mm... Mysmiddag nummer 1!

Igår så gick jag och Micke förbi Camilla och Krille. Vi kollade på "Rent hus", och allvarligt : VEM KAN LEVA SÅ SOM HAN GJORDE? Och jag blev väldigt irriterad på en utav städtanterna; hon ville ju slänga massa gamla, fina saker! Jag kan även tänka mig att det var mycket värdefullt också. Haha, och sen den blonda bakterietanten! Haha, hon var ju verkligen extremt ful. Och hela tiden : "Äckel-päckel", "Sånt där äckligt du vet!" Vi började fantisera om hur det skulle vara att gå på en föreläsning med henne som föreläsare ; " Och nu ska vi prata om äckel, ni vet äckliga bakterier och annat sånt äckel-päckel"... Så roligt!

Vi gick vidare till "Cue Bar" sen för att spela lite biljard efter Lost ( jag har missat två avsnitt av den nya säsongen, och jag fattar nada.Tell me!!) Camilla och jag var i samma lag, micke och krille i det andra. Jag vill ju bara säga att jag blev sjukligt imponerad över min egna insats i detta spel! Vi vann två av tre omgångar, och i det tredje spelet så vann killarna med bara en boll! Hoho, GIRLPOWER! Camilla sa hela tiden att vi tjejer skulle vinna bara för att vi var tjejer och hade bröst :) Det blev många fina kort, bilddagboken nästa!!

Vad ska Micke göra nu när jag åker iväg? Camilla och Krille lovade att ta hand om honom. Micke sa även att han ville åka och hälsa på Phoenix och Josse också när jag var borta, det låter bra. Micke är en bra pojkvän!! Mli får ta hand om honom också. Iaf nu på lördag då de alla ska till Hugos, känns lite tråkigt att jag missar det. Men, jag kommer ju vara i England så det är lugnt! Fast det var väldigt längesen jag var på hugos. Tror att det var veckan efter nyår som jag sist var där. Men det gör inget!

I England ska jag kolla efter födelsedagspresent åt Josse (väldigt försenat), present till Mli och Micke, en whiskeyflaska till Per som tar sin examen till sommaren och så tänkte jag på en kilt till spike :) Kanske att jag hittar en födelsedagspresent till Camillo också?

Haha, jag fick ett sms utav Micke nyss ; "I can't, boss, I simply can't!" Haha, Simpsons the movie alltså!:) Micke har bytt till Halebop nu, och skickar gratis sms. Så nu vet jag att jag kommer få reda på ifall han lever eller inte när jag är borta! Det känns bra, och sen när jag kommer tillbaka kommer vi ju kunna ringa gratis till varandra <3

Markus fick VG på sitt spanskaprov som jag hjälpte honom med! Himla duktig grabb! Så, nu är jag skyldig honom en joltcola (Jag sa att jag skulle köpa det till honom om han fick vg), men han får vänta tills jag kommer hem igen! Jag kanske hittar en födelsedagspresent till honom också i England? Och till storebror?!

Nej, nu ska jag sätta mig och plugga lite Pedagogical Grammar så Nigel inte ska bli så sur. Jag ska prata med Nigel om vad det är jag har missat från förra terminen, jag har tydligen gjort det för jag har inte fått betyget i Language 2 än. Jag skrev klart översättningarna till Written English igår när jag väntade på Micke, jag orkade inte vara så jätteseriös med det men jag har gjort dem iaf!

Hej så länge!

Nervös och stressad

Jag känner hur rese-, och tentanerverna tar övertag om mig! Jag kunde inte sova ut hela morgonen idag, tror det är mest för att jag är nervös och stressad(men kanske även för att Micke tog sån plats i sängen inatt). Jag kan ju vara glad över att jag inte är som min resekamrat Frida är. Hon har flygskräck. Hennes föräldrar hade tagit med henne till Flygmuseet i Linköping i helgen, för att hon skulle vänja sig lite vid flygplan innan hon ska flyga iväg. Tim måste nog föra över massa Seinfeldavsnitt till sin Ipod, så kan de sitta bredvid varandra och kolla på det. Jag tänker inte sitta bredvid dem om de ska kolla på det bajsprogrammet, finns det något värre? Jo, Glamour och Days of Our Lives kanske....


Utsikt från plan
över Málaga.


Igår så gick jag hem till Mli efter skolan, vi drack kaffe, ringde CSN och pratade skvaller. Det var himla mysigt, det är alltid massa mys att träffa henne. Jag önskar att alla människor kunde få ha en egen Mli, vad bra de skulle må då! Vi gick vidare till världens bar för att dela en ölkanna. Och Markus Krunegård var där, jag blir alltid lika till mig när jag ser honom. Jag pratade lite med honom, och jag tror att han blev lite impad över att jag visste om hans solokarriär och hans radiopratardebut. Men trevligt var det. Han blev lite ledsen över att jag och Leonard har gjort slut, och han skulle ta tag i det där med Leonards tatuering till skivomslag igen. Hoppas det blir av, det skulle nog pigga upp Leonard lite. Han kan behöva det.


Världens bars öl
är nog godast i
hela Norrköping.


Jag lyssnar på P3 nu (som alltid när jag pluggar) och de pratade om tvångstankar. Marit Bergman har en tvångstanke om att gå i trappor, hon tror jämt att hon ska ramla och slå ihjäl sig. Salem Al Fakir har tvångstankar om att han inte skulle kunna säga hej då ordentligt till folk han tycker om. Timo Räisänen har tvångstankar om abrunnslock, och om att kolla ifall spisen var avstängd innan han gick hemifrån. Vad har jag för tvångstankar? En klasskompis till mig från högstadiet hade som tvångstankar att hon var tvungen att ta upp saker från marken som hon tyckte såg ensamma ut. Jag kommer ihåg en orienteringslektion vi hade, hon kom tillbaka med en gren, avgränsningstejp och en napp. Tack vare henne så kom vi sist tillbaka (Ja, eller förutom för Eric som kom tillbaka på kvällen för att han hade tappat bort sig i skogen. Har till och med för mig att vi var tvungna att ringa polisen). Men, jag har som tvångstanke att alltid tända trappuppgångslyset. När jag gick hem till Mli med kryckor, förrförra våren, så kunde jag ju inte använda mina händer när jag skulle trycka på lysknappen, så jag fick använda huvudet. Mli brukade alltid säga:använd skallen! åt mig då. Helt hysteriskt roligt!


Min brutna fot.

Abrunnslockstvångstankarna, kommer de från Fucking Åmålfilmen, eller fanns de redan innan? Jag kommer ihåg att jag alltid har hoppat över dem brunnarna, men varför?

Vad har ni för tvångstankar?


Nyfiken på era
tvångstankar.


Nu ska jag bli klar med min tenta så att jag kan göra mina läxor till Pedagogical Grammar och Written English, och så att jag kan vara ledig imorgon på kvällen då Micke och jag ska ha hejdåmys!

Kommer sakna
 det här!

Englandsföreberedelser - ord.

Echt - adjective = typical
lea - noun = a grassland
weald - noun = a woodland
wax - verb = to increase, to grow or to become
blue streak - noun = something moving very fast
white shoe - noun = refering to a rich and posh businessman

Ja, vilka ord man kan hitta! Jag ska lära mig dem här orden och använda dem flititgt under Englandsresan.

För dem som inte vet vad jag ska göra så ska jag åka på en studieresa med engelskainriktningen. Vi ska först till Liverpool (jag, tim, jonas, frida och nessim) fre-söndagsmorgon, sen ska vi åka ner till Chester för att möta upp resten av universitetsfolket. I Chester ska vi möta borgmästaren, gå på katolska skolor och utflykter. Vi ska även på en dagsutflykt till Wales.Sen efter den veckan har vi en veckas ledigt där vi ska kolla upp 3 kulturella blahajer. Jag och mitt gäng ska upp till Skottland och se Loch Ness bland annat!

Där, nu vet ni vad jag ska göra...


Jag är ett dåligt fan och har inte köpt Michael Jacksons nya album, men jag ser fram emot att införskaffa den i England.

Jag älskar Micke, väldigt mycket! Han kom och hämtade upp mig efter träningen (efter att han hade träffat Johan på världens, han hade druckit tre öl och luktade himla gott!)Erica sa att alla pojkvänner som kommer dit måste göra en kullerbytta, Micke gjorde både en framåt och bakåt! Jag blev jättestolt!! :D
Micke ska bjuda mig på mat (han ska laga mat hemma hos mig - färskpasta, kyckling, bearnaissås och sallad...mmmm...) och sen ska vi gå på bio. Eller jag måste först bli klar med min tenta, om jag inte blir det så kan jag ju tyvärr inte! (Men vi firar 3 månader på torsdag, wohooooo <3)

Jag sa åt mitt syskonbarn att inte komma hit idag, jag har nog tyvärr ingen tid för det... Tråkigt! Men det känns bättre att hon kommer hit när jag INTE har en tenta, så jag har tid med henne! Jag fick reda på mitt tentaresultat för British Cultural Studies, jag blev underkänd. Men det var jag förberedd på! Jaja, ska ta nya tag efter resan.


Jag och min bäbis

Nä, nu ska jag ta tag i mitt arbete kring Middle English. Jag tror att jag är helt klar med Old Englishdelen på tentan, så nu är det bara en halva kvar. Skönt det, hoppas på att jag kan lämna in den på torsdag så slipper jag åka till universitetet på fredagen vid 8... Näe, det låter inget kul! Får sitta uppe hela nätterna idag och imorgon om det ska vara så!

Hej!

image26
Jag ska träffa min baby idag! Underbart <3333

Hemtentaperiod

Hur man än gör när man har hemtenta så blir man alltid uttråkad! Även att hemtentor är sjukt mycket bättre än salstentor. Salstentor blir man ju visserligen av med direkt efter att man skrivit den (om man inte måste göra en omtenta, vilket jag säkerligen får göra på british cultural studies), men med en hemtenta sitter man hela tiden, dagar i sträck, och bara skriver. Skriver, letar information och återigen skriver.

Igår så hade jag träning, älskar söndagsträningarna! Vi var fyra stycken där, Jag, Micha, Cissi och Oscar-DÅLIGT STIL av de andra! Vart var dem? Vi har ju tävling snart! Jaja, det gick bra för oss som var där iaf!

Jag och Micke gick hem till Krille och Camilla. Vi åt ostsås med spenat till pasta, och kycklingkorv. Det var väldigt gott, och mysigt! Jag gillar att hänga hemma hos dem! Men det gör verkligen inte Phoenix, vad har hon emot andra katter egentligen? Så fort hon träffar andra katter blir hon som en helt ny person, och direkt efter att hon kommit hem igen så blir hon normal! Det är en konstig katt! Men jag gillar väl henne för det... Tror jag:D

Mitt underbara syskonbarn Julia kanske kommer hem till mig imorgon! Det skulle jag verkligen uppskatta. Men då får jag verkligen ligga i idag med hemtentan, så att jag hinner klar med den innan jag drar till England. Vill ju inte dra på mig fler omtentor. Jag och Micke var båda så himla sugna på tårtbuffén vid Norr Tull, kanske att vi ska gå dit med Julia?!

Jag har balkongdörren öppen nu, det är himla mysigt med fortfarande lite kallt! Det är det värt känner jag! Nu är det ju faktiskt vår enligt SMHI, så det är bara att ta på sig shorts och flipflops på en gång! Mm, jag längtar efter småkyliga/varma utekvällar!

Nu kom brevbäraren med massa reklam, ska sätta på lite mer kaffe, läsa reklam och ta en paus från skrivandet ett litet tag!

Jag älskar verkligen det här vädret! Jag gillar min nya telefon! Julia kanske kommer hit! Jag är ganska långt fram på tentan! Reklamen har kommit! Phoenix tvättade mig igår! JAG LEVER LIVET!
image23
Så himla söt!

Vårdag i november

Som om inga sorger fanns,
naturens lagar i balans.
Som om vi alltid var tillsammans.
Men som om världen sa ifrån.
Som gladar dar drar korta strån;
Jag blir väl kvar här i stan vid Stångån.

Vi levde ut en kort sekund
så långt från tankarna av avund.
Och samma tankar en gång till,
på vad vi gjort och vad vi vill.
Som om lyckan var en fjäril.
Vi skaffar håv att fånga i,
fast den trivs bäst när den är fri;
finns ingen bur som den trivs bra i.

Som att be för ingenting,
och som att knäppa utan händer;
vi liksom väntar på en vårdag i november.

Som om tankarna stod still;
kan inte säga vad man vill,
så man går tyst omkring och drömmer.
En vidrig tystnad, feg och snål,
blir dialog av alkohol;
man vågar säga allt man glömmer.

Men som tiga vore guld
och som om ölen tog nån slags oskuld.

En spegelbild i en vattenpöl
visar upp en bakfull knöl
som håller käft tills han får starköl.
Som om problemen blev en vän,
så kysste vi varandra igen.
Fast inget kunde stoppa tiden.

/Lars Winnerbäck

Igår hade jag nog världens bästa kväll på väldigt länge. Tack snälla söta gulliga vänner! Det var nice!
Och äntligen ikväll så är det delfinal med melodifestivalen, livet leker och jag vinner !!!image22
Min underbara utsikt!

Englandsföreberedelser

Vilket jobbigt ord, förberedelser... Vad många e'n!

Jag ska snart börja tvätta, jag steg upp med Micke idag kl. 07.10. Det blir bara tidigare och tidigare. Hur står han ut med det varje dag? Och hur dum får jag bli som också går upp då trots att jag inte behöver åka till universitetet? Jag har tvättid vid halv elva, så jag tänkte ta det lugnt tills dess och sen samtidigt som jag tvättar så ska jag plugga. Nu ska jag bara ta det lugnt och dricka kaffe! Kaffet är precis klart, jag och kaffekokarn är som two people one mind. Eller one people one machine one mind. Two think alike. Eller vad man nu säger.

Nu när jag ska tvätta ska jag tvätta mina sängkläder, massa handdukar av olika slag, så sparar jag kläder och underkläder till måndag (då jag också ska tvätta). Jag måste ju ha rena sängkläder och handdukar när Josse ska bo här. Annars är det rätt otrevligt!

Jag har köpt till mig allt jag ska ha med mig till Storbritannien. Eller, jag har fortfarande inte hittat var man kan köpa duschcreme, schampoo och balsam i resepack. Orka ta med sig sina stora flaskor man har hemma!

Men jag har köpt:
* en lång svart kjol, med hög midja och hängslen.
* strumpbyxor
* hårborttagningsrulle
* rakhyvlar
* handcreme
* anteckningsblock
* nya finskor (3 par 98 kronor)
* två nya koftor (2 stycken 50 kronor)
* broschar (5 kronor)
(Deras jävla dress codes)


Jag älskar fynd.


Jag har redan packat ner:
* mina mörkblå jeans
* min svarta finklänning + tillhörande kofta
* min leopardfinklänning + tillhörande kofta
* långärmad hmtröja x 2 (tunna)
* långärmad jctröja (tunn)
* en tjocktröja
* strumpor, trosor och bh'ar.
(* Phoenix??)

image21

Maxipinsamheter

Jag följde med Mickes mamma till maxi idag för att handla på mig lite till Englandsresan, och innan. När jag ska betala kommer jag på att jag inte har några pengar på kortet (jag växlade in och betalade räkningar med mina sista pengar!) så Maud får betala för mig. Det var så pinsamt så att jag nästintill dog! Bra intryck, Malin!

Och på maxi tänkte jag köpa en tvål, så jag ville lukta på dem för att känna vilken jag ville ha. Vad gör jag inte då? Jo, jag klämmer till flaskan så att det sprutar upp tvål i hela näsan och ansiktet på mig. Jag vill bara dö, typ!

Inget av det här hade gjort särskilt mycket om jag inte var med Maud...

Jaja, Micke och jag ska kolla på film nu och äta choklad. Det ska bli mysigt! Skulle inte förvåna mig om jag råkade ta sönder soffan eller bajsa på mig eller nåt. Då skulle dagen vara fulländad! (fullÄNDAD-bajsa på sig... haha)

Pluggdag

Trots att jag inte börjar skolan förrän kl. 15.15 så är jag vaken nu, jag gick faktiskt upp samtidigt som Micke (vilket var 07.30). Jag har ju jättesvårt för att somna om när jag har vaknat, så det var bara att gå upp (fast jag hade ju faktiskt ställt klockan på 8 för att jag är tvungen att plugga).

Jag åt frukost med Micke och hans mamma, hon är ledig idag men vaknade jättetidigt tack vare mig och Micke. Hon sa att det lät massor från hans rum, typ som att någon av oss hade ramlat ner från sängen, vilket ingen av oss hade gjort. Micke sa att jag hade slagit i väggen, det var säkert det hon hörde. Vilken hörsel hon har, pinsamt!Micke gick till jobbet, jag och Maud satt och pratade i typ en timma, så som vi alltid gör. Vi pratade om massa tjejsaker; hästar, minnen, dåliga läkare och mensvärk. Nu pratar hon i telefonen och jag pluggar.

Jag märker att språkhistoria är mycket svårare än vad jag trodde. Jag trodde jag skulle glänsa på det här, tack vare latinet, men Old English och latin var inte så lika varandra som jag hade hoppats på. Och sen så har jag ju ändå glömt all latin-typiskt! Fast det är fortfarande intressant!

Jag tror att jag ska unna mig köplunch idag, som jag gjorde i förrgår efter tentan! (Jag köpte thaimat på Spicy Hot, niiice!) Idag kan jag nog tänka mig veggolasagne från Keyhuset, gotti! Egentligen borde jag dra in på alla onödiga köp, men mat måste jag ju ha. Det blir för tidigt att äta mat här innan skolan, och undra om jag hinner äta på universitetet innan seminariumet? Spännande...

Träningen igår gick bra, jag tyckte jag gav gymnasterna tillräckligt med styrka men så kom Erica... Och vips så blev det 20minuter extra med styrka (Jag är glad över att jag slipper Tommy!). Vi behöver det ju, och det är bra (BEACH NOLLÅTTA+RM)...


Spike är kär i mig <3


Fredrik Lindström

Ja, Anna! Det borde vi faktiskt, jag älskar Fredrik. Anna kommenterade mitt inlägg "Disco" och sa att hon ville bli som Fredrik Lindström, och att jag också borde det! Det tycker jag! Vi ska bli framtida arbetskollegor med Lindströman!

Jag är en sån som bara vill ligga med dig.

Jag är en sån som bara vill ligga med dig,
bara ligga med dig.

Det är min enda avsikt.

Jag vill ligga med dig
för att komma riktigt nära,
med din hud och din mun
och alla dina händer
och all längtan du drar på,
ligga med all din tomhet och
uppgivenhet,
den där känslan av att allt
ändå är helt meningslöst.
/Fredrik Lindström.

Nu har Josse varit hemma hos mig, och jag som den organiseringsbitchen jag är, skrev upp en punktlista åt henne för att hon ska veta hur hon ska ta hand om Phoenix. 


Phoenix

Micke kom hit också en snabbis, så vi gick ner på stan för att fika. På fiket blev vi rätt seriösa, det var väl koffeinet. Vi pratade även om våtservetter, och jag säger er bara: Våtservetter is the shit! Jag vill starta ett våtservettstrossamfund! Våtservetter kan man ta med sig på festivaler så att man kan vara fräsch trots festivalklägg. Med våtservetter kan man ta bort sminket, slippa tvål i ögonen och slippa betala dyrt för sminkborttagningsmedel. Våtservetter är skonsamma mot din hy, speciellt om man köper de för bäbisstjärtar. Jag älskar våtservetter! (Det var Mickes idé att jag skulle skriva om våtservetter, och jag håller med!) 

Markus Krunegård gör radioprogramledardebut idag! Spännande! Jag lyssnade på hans nya sololåt (Jag är en vampyr) idag också, den var bra! Härligt att höra hans röst. Hans program spelas säkert när jag tränar! (Jag var tvungen att fråga Angelo om ordet "debut", kunde verkligen inte komma på det. Tänker på en Lars Winnerbäck låt där han sjunger om en sjukdom han inte kommer på namnet för, riktigt komiskt! Eller tragiskt kanske? Jaja, han syftar på alzheimers, egen analys, och jag vet inte hur det stavas!)


Jag och Markus

På tal om träning, så är det jag som ska hålla i uppvärmningen och styrkan tills Erica kommer. Anna ligger hemma och är sjuk, stackarna! Jag ska ge mina fellowgymnaster mycket magstyrka, jag ska nog vara med på den också...Eller orkar jag?


Väldigt graciös

Sen bär det av hem till Micke efter träningen. Han börjar väldigt tidigt på torsdag, och jag börjar vid 15. Jag ska ändå gå upp kl.08.00, som jag gör varje dag för att plugga. Jag ska sitta med min hemtenta hemma hos honom innan jag ska till universitetet för ett "Written English"-seminarium. Äntligen ska jag få ha lektioner med Lars igen. Jag tycker om Lars, och hans kommentarer: Theoretically yes, but no.... Thanks for playing though! :D Jag är väldigt glad över att han ska följa med till Chester och ta hand om oss studenter! Underbart, jag ser verkligen fram emot den här resan! Lovely!


Snyggingen

Disco

Nu när jag sitter med min hemtenta så kollar jag i mina gamla latinpapper. Där hittar jag verbet Discere(=lära sig), och första person singular (jag) blir disco. Jag tänker då på dans/musikformen disco, och undrar om det finns ett samband mellan dessa ord. Att de på 70-talet tänkte: "Nu ska vi hitta på något nytt. Folk måste lära sig".

Och när jag sitter här framför datorn och småfnissar börjar jag tänka på det där finska filmklippet där två äldre människor lär ut discomoves (klippet var även med i 100 höjdare tror jag!) Nu sitter jag inte och småfnissar längre, utan verkligen dör av skratt. Jag gillar att se samband, och förstå. Nu förstår jag.

Disco- Jag lär mig dansa tack vare nytänkande finska gamlingar!

image8
En gång i tiden hade jag nästan discofrilla.

History of English, Home Exam.

Othere saede his hlaforde, AElfrede cyninge, paet he ealra Nordmonna....Ja, ni förstår. Eller inte kanske. Jag gört inte iaf. Vi ska: Translate the passage into modern English. Comment on words, what is the tense, number and person? etc, etc, etc.


hemtentaskrivbord.

När jag skulle söka till universitetet så kollade jag på vad jag kunde läsa med språk. Eftersom Journalistutbildningen var utesluten, så blev det lärarprogrammet för min del med språkinriktning. Men vill jag bli lärare? Jag vill hålla på med språk, som språkvetare/historiker...Kan jag plugga vidare sen?

Jag var hemma hos Krillo och Camillo nyss. Krille har tatuerat sig, han har skrivit Camilla på bröstet (över hjärtat såklart!) Jag tyckte det var gulligt, men dumdristigt också! De som gjorde slut för en vecka, en månad sen för att Krille inte var kär längre. Har han ångrat sig nu? Gör han det här bara för att gottgöra Camilla för att han gjorde slut med henne? Eller gör han det för ren kärlek?


Krille, Leonard, Jag och Camilla.

Jag blev bjuden på kaffe, underbart, och vi kollade på Björn Gustavsson på youtube, ännu mer underbart. Jag är så kär i honom, bara att kolla på honom får mig att skratta. Och på tal om skratt, igår när jag och Micke låg i sängen så gjorde han ett jätteroligt ljud med munnen. Jag började skratta som en galning, och försökte härma honom. Det gick inget bra, och jag skrattade desto mer. Underbart med spontana magkrampsskrattsstunder! Love it!

Josse ska komma hem till mig senare, kl. 13.00, för att lära sig hur hon ska ta hand om Phoenix när jag är borta i Storbritanien. Det ska bli väldans mysigt, det var ett tag sen jag träffade henne ensam. Jag har alltid så roligt ihop med henne. Hon är rolig. Precis som med Malin. Och Mli, fast henne bör jag egentligen inte nämna för hon är i en klass för sig!


Min kattvakt.

Stockholmsbesök

Den 18/2 åkte jag upp till Stockholm med Kärstin och Stig för att fira mitt syskonbarn Julia (15 år den 17/2). Det var utöver förväntan väldigt trevligt! Jag trodde jag och Kärstin skulle hamna i storbråk om diverse, men det visade sig att hon istället var intresserad. Stig var ju som vanlig, jättesnäll och tyst.

Syskonbarnet

Väl framme i Stockholm går vi till min favoritrestaurang, Rooster, och Kärstin bjuder mig. Kommentaren jag får : "Eftersom det är din favoritrestaurang"! Några veckor tidigare så fick jag en micro utav dem, och kommentaren jag fick då var: "För att du är så duktig i skolan"! Under det här Stockholmsbesöket så fick jag en kjol, tre par strumpbyxor och smycken.... "För att vi inte har köpt födelsedagspresent till dig än..." (Jag fyllde den 17/7) 
Den nya kjolen.

Vadan detta? Har de dåligt samvete? Saknar de mig? Har de alltid gjort så här mot mig men att jag varit alldeles för omogen för att märka det tidigare? Jag blev väldigt glad alla gångerna, och tacksam. Tacksam har jag varit varit varje gång de gör något sånt här oväntat, men alltid lika fundersam över Varför?!

I bilen på väg hem sen i alla fall så lyssnar vi på ett radioprogram som heter "Karlavagnen", där de pratade om motton man lever efter varje dag. Mina har alltid varit "Det blir vad man gör det till" och "Det finns människor till allt". Men en kille ringde in och var från Scouterna, alla visste ju hans motto. Men mottot "Alltid redo" är ett svar på "Var redo" som kommer från engelskans "Be prepared". Och jag kan inte sluta tänka på att översättningen borde vara "Var förberedd!". Alltså att frågan borde vara: Var förberedd! Alltid förberedd! Men, när man är förberedd så är man ju redo?! Vanliga tankar i Malins hjärna.


Tack och hej!

Välkommen till min nya blogg!

Ja, nu ska vi se hur mycket tid jag har över för att blogga. Kul ska det bli, har låtit det tagit alldeles för mycket tid. Men så kan det ju också vara ibland...

Read and enjoy my dear readers!The redheaded Vitamin.

RSS 2.0