Träna på gym imorgon med Anders

Yes, jag har lite fler planer inför morgondagen! Jag och Anders har båda pratat om att förminska vår kroppsmassa, så det ska vi göra imorgon på badhusets gym. Jag har dock fått reda på att jag jobbar annorlunda tider imorgon, så måste höra av mig till Anders ikväll och meddela om detta.

Idag så var det tydligen något infomöte på jobbet 16.30 som jag inte hade en aning om... Pinsamt att komma hit och chefen Mattias bara stirrar... DU-RUHM!...

Nu börjar jobbet iaf. See ya latah!

Vad som händer idag!

Idag så tänkte jag plugga en hel del, det har inte blivit så mycket av den varan än så länge. Jag hittade på andra saker, som att diska, plocka undan, leta bläck och sladd till min skrivare och sminka mig. JAG har sminkat mig idag, det händer inte ofta kan jag tala om. Och framförallt inte på en vardag, men det är nog bara för att solen skiner så vackert!

Om en timma ska jag hjälpa Anna med att vara tränare i hallen. Det är idrottsskolan Prolympia som har gymnastik som alternatividrott, i årskurserna 6-8. Så de är egentligen för unga för min "kompetens", utbildar mig ju till gymnasielärare.


Den här lekte jag fram för läääänge, länge sen =)

Men efter det så bär det iväg hemåt för att äta en snabb middag, sen ska jag åka till jobbet i Linköping. Idag är sista dagen att påverka lönen, och eftersom jag har varit sjuk så pass länge så måste jag verkligen prestera bra idag!

Nu innan jag ska vara tränare så tänkte jag hinna med en promenad, Micke ligger och sover... Frågade om han ville följa med men han grymtade bara!

Jag har på mig min nya gula klänning från Gina idag och en ljusgrön sminkning, jag kan inte bli mer vår. And I like it =)

Ni då, mina läsare, vad ska ni göra idag?

Klänning från Gina

Den här klänningen köpte jag främst för att den kommer att vara så himla skön i sommar, fatta när man går till stranden och det känns som att man inte har på sig någonting! Mm.

Gul och skön är den också =)


149:-, vårens bästa köp?!

Donald Fauntleroy Duck

Jag gick in på wikipedia idag för att kolla in lite, det är ju alltid så roligt att leta upp saker och ting där. Först så hade jag tänkt skriva om insomnia, för jag har just nu extrema sömnproblem. Men så hittade jag något som var mycket roligare!

För vem tycker inte om Kalle Anka? Eller visste ni att han heter Kalle Magnus Anka på svenska, och Donald Fauntleroy Duck. Jag hade ingen aning om att han hade ett mellannamn...

Kalle var ju först tv-kändis, "Den kloka hönan" 1934, men har här i Sverige varit mest känd som seriefigur, år 2007 var Kalle Anka och c/o den överlägset största upplagan av alla serietidningar. Kalle Anka & C:o är dessutom den enda serietidningen som verkligen är en veckotidning och inte en månads- eller varannanveckastidning.

Här är han, han som vi alla älskar.


Varför gillar vi Kalle? För att han gör bort sig hela tiden? För att han är elak? (För tänk på det, stackars Knatte, Fnatte och Tjatte. De har det rätt så tufft ibland). Eller är det för att han är så misslyckad? Är olyckligt kär största delen?

Det är det här jag älskar med Kalle, skadeglädje liksom. Mohahahaa...


Gillar du Kalle Anka? Varför?

Nya omkretser och nya vidder!

Jag har bestämt mig för att jag ska köpa mig ett par jeans, ett par riktiga jeans och inte bara såna där billiga skitjeans man kan hitta på typ... H&M. Jag såg ett par jeans jag vill ha på JC idag, men de är ju såklart dyra, så jag måste förtjäna dem tycker jag. Inte kan jag bara slänga iväg halva lönen (nja, inte direkt. Men det känns som så) utan att förtjäna det.

Och så vill jag ju att jeansen ska sitta bra på mig också, och inte vara supertighta över röven och slappa i midjan. Så ni förstår mitt dilemma här va? Min röv är för stor. Det är i samma klass som Beyonce eller J.Lo. Så framöver blir det många promenader för mig. Jag ska inte gå ner i vikt, bara fördela kroppsmassan bättre.

Efter jobbet så ska jag hem och mäta mig, sen ska jag hitta en våg, sen ska jag föra statistik och sätta upp planer/mål. Det här kommer ju att bli sketaroligt! Jag älskar att planera och organisera! Det här kommer att bli toppen!!

I'll keep you posted! Ciao!

Mitt andra vårklädesinköping!

Jag hittade en sån söt klänning på Gina Tricot att jag nästan blev galen, Josse skrattade åt min barnsliga uppsyn. Klänningen påminner mig om en båtman men även om Carrie Bradshaw.

Här ser ni, jag älskar fynd - 299kr för den här skönheten:

Det är ju alltså det här nya modet med tre-set-i-ett. Ett linne+skärp+kjol=en klänning.

Vanilla Sky

Jag och Micke såg den här filmen igår kväll, och shit vad glatt överraskade vi blev!!

Det är många stora kändisar som är med; Tom Cruise, Penelope Cruze, Cameron Diaz, Peter Pettigrew-snubben (Harry Potter) och "My Name is Earl"-killen.


Filmen handlar om David Aames, Tompan, som lever ett väldigt lyxigt liv. Han är chefsredaktör på stora tidningar i New York, han kan få vilken brud han vill. Men det är något som fattas; äkta kärlek och lycka. "What is happiness to you, David?" Den frågan återkommer i hela filmen, samt "The bitter and sweet-talk", något jag inte tänker gå in på, det får ni upptäcka själva.


David är iaf med om en hemsk bilolycka där en svartsjuk tjej kör av en bro, med honom i bilen såklart. Hon dör, men han överlever med vanskapt ansikte. Han försöker återgå till sitt liv, men inget är normalt längre. Han klarar inte av det, i och med det går han med på ett avtal som ni kommer förstå om ni ser filmen.


Filmen har en sjuk turn i slutet, även om hela filmen var kanon så var slutet grädden på moset!! En helt klart sevärd film, om ni gjort misstaget som jag och Micke, se den på en gång! Hur kan man ha väntat så länge på att se den? Den kom ju ändå ut 2001...


One Word a Day Keeps the Doctor Away

Diaphanous
Pronunciation Di-AF-uh-nuhs, meaning transparent, hazy, light, delicate or vauge.

Usage: Turner's paintings consist of daphanous colors and light.

For an example on daphanous colors, look here.


Bloglovin.se

Följ min blogg med bloglovin

One Word a Day Keeps the Doctor away

Dicephalous - is pronounced dai-SEF-uh-luhs.
It is an adjective and means "having two heads", for example siamese twins sharing one body but have separate heads.

Useful word isn't it?! I'm going to use atleast twice a day =)

Jag försov mig, dumma sommartid.

Är det bara jag som inte kan tänka logiskt och aldrig fattar hur jag ska ställa om klockan? Jag missuppfattade det att man ska vrida FRAM klockan en timme idag, jag trodde jag skulle vrida BAK en timme... Så när jag vaknade idag, så gick jag upp och ställde om klockan. Jag tyckte det var riktigt skönt att få sova en extra timma. Men så var ju inte fallet...

Jag kom väldigt försent till jobbet idag... Typiskt!

Är det någon mer än jag som har gjort det här misstaget?


Gårdagens bravader

Marina kom hem till mig lagom till Earth Hour, så den första tiden så satt vi i mörkret hemma i vårt kök och försökte plugga. Det gick inte så bra att läsa en novell och skriva en uppsats till den i mörkret. Det var väldigt mysigt med ljus tända överallt i köket, men vid kl.21.00 var vi tvungna att tända lamporna igen...

Det var väldigt roligt att hjälpa Marina med hennes läxa, det var länge sen jag gjorde något sånt här. Jag kände att det här är mitt kall, jag är fan bra på att lära ut och få mina "elever" att tänka själva. Det jag märker är att jag måste träna på mitt tålamod, eller det kanske bara är mot min syster jag har lite tålamod?

Som ni såg på bilderna i förra inlägget så blev vi wild and crazy. Som alltid. Jag och hon har en tendens att dra fram det bästa (eller värsta) i varandra, så vi drev runt i köket som små virriga, halshuggna höns. Hon fick även sminka mig igår, och jag tyckte ju såklart att jag var jättesminkad. Vågade inte ens klia mig i ansikten.

Sen så gick vi vidare iaf, Marina ville gå ut för första gången på två år. Så vi gick förbi Wasa, det är ju där som det är billigaste och flest folk på "köttmarknaden" som Marina så vackert kallade det. Jag och Marina dansade runt som galningar, vi struntade helt och hållet i alla andra. Fast dem kunde inte sluta bry sig om oss, guh vad de höll på. Jag tyckte inte om wasa innan, och jag tycker verkligen inte om det nu heller. Aldrig mer att jag går dit. Usch för män!

Men jag gör gärna om den här dagen med min syster!

Myskväll med long gone syster Marina


DU är en loser!


Mmm, vi luktar gott!


Varför ser man ut så här när man tar på mascara??


Det är något fel på Eringstadssläktet...


Hilda säger : Trollet!

Lunch med Joseph

Jag åt lunch med Joseph idag på Nancy's. Maten var inget att rekommendera faktiskt. Det såg väldigt lovande ut, men de värmde pastan på ett konstigt sett så att den blev alldeles hård. Och alldeles för kryddad var den också, kändes som att jag hade mossa i käften. Deras laxröra var väldigt god iaf, men absolut inte värd 70kronor. Om ni är i Linköping så ät inte där.

Joseph var ett trevligt sällskap iaf, som alltid. Och vad pratade vi om? Michael Jackson såklart. Vi pratade inte så jättemycket om våra planer inför michalkonserten, men han tycket iaf att vi ska åka dit samtidigt. Så jag och Sanna får väl dra med honom till vår syster om vi nu åker dit.

Joseph pratade även om att han ska planera för en Michael Jackson-fest hemma hos honom. Han har ju fler michaelfans så det kan vara väldigt roligt att träffa på folk som delar samma kärlek som migsjälv. Han vill ju såklart att alla vi fyra som ska dra iväg i sommar ska träffas för att lära känna varandra mer. Låter som en superidé!

Jag och Sanna ska träffas nästa vecka för att beställa flygbiljetterna, ska bli så spännande!! 30 Juli kan inte komma snart nog =)

Förfriskningskur á la Smoothie

Jag anser att jag och Micke behöver mer c-vitamin, så jag tänkte att vi ska börja dricka en varsin smoothie per dag. Varför inte lyxa till tillvaron lite, och samtidigt vara nyttiga? Jag anser ju faktiskt att en smoothie på färsk frukt är extremt lyxigt, om jag ska köpa juice hem till oss så är den en koncentrerad eldoradojuice typ. Men nu är det dags att börja förfriska oss, brist på c-vitamin brukar ju vara anledningen till att man blir sjuk... Nu är det slut på det, jag och Micke ska förbli friska för resten av året tycker jag!

Smoothies är ju inte svåra att göra, om man har en stavmixer eller matberedare hemma, typ, så går det ju som smort. Det värsta är ju att de kan bli rätt så dyra, färsk frukt kan ju stiga i priser... Men ett enkelt grundrecept är ju bara : frukt/bär, mjölk, youghurt... Mer behövs ju inte.


Jag vet att min granne gör väldigt mycket smoothies, främst för att främja hennes kropp efter hjärtinfarkten, hon tillägger alltid ingefära i hennes smoothies. Ingefära innehåller mycket antioxidanter, vilket är bra för kroppen.

Det som står på min nästa inköpslista är mycket frukt, bär och ingefära.

Vad har du i dina smoothies?

VÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅR

Vad hände med värmen som smög sig fram för ett par dagar sedan? Varför snöar det så mycket nu för? Jag gillar inte det här blasket, om det ska snöa så ska det vara minusgrader så att inte snö blir till tö, och tö blir till slask.

Nu ska det bli vår igen anser jag, så att vi får lite ljusterapi, värme och glada tankar. Jag vill ha värme, sol och ljus nu. Jag längtar!

World Earth Hour

Världsnaturfonden, WWF, uppmanar världen att släcka alla lampor en timme sista söndagen i mars varje år. Jag kan inte erinra mig om att jag hörde något om det här förra året? Är det här nytt för i år, eller har de hållt på med det här ett tag? Jag tycker iaf om idén, det är ju inte så pjåkigt att värna om miljön, eller hur?!

Norrköping har tagit del av den här timmen, till exempel alla kyrkor i länet ska släcka sina fasadslampor. Norrköping är endast en av 163 kommuner i Sverige som har valt att deltaga. Till och med vår kära Knug visar sitt  deltagande och kommer i år att släcka ner fasadbelysningen på Kungliga slottet, Drottningholms slott, Gripsholms slott och Rosendals slott.  

Jag vill också vara med i den här timman, min syster ska komma förbi oss så vi får väl sitta och mysa i mörkret samtidigt som vi gör iordning oss för en utekväll.

Hur ska ni göra idag kl.20.30?


Mickes tur med halsfluss

Jag hade ju halsfluss tidigare den här månaden, men nu är det Mickes tur. Jag har smittat honom, stackarn... Så här säger wikipedia om halsfluss:

Halsfluss (latin tonsillit) är en infektion i tonsillerna (halsmandlarna). Den orsakas oftast av virus och då med mer generella förkylningssymptom som hosta, snuva och lätt feber. Virusorsakade halsinfektioner behandlas med symptomlindrande läkemedel och vila - antibiotika hjälper inte. En bakterieorsakad infektion (vanligen streptokocker grupp A, i mera sällsynta fall är det virusbaserade Epstein-Barr) ger akut insättande halsont, hög feber och inga associerade förkylningssymptom. Hos barn kan dock mer allmänna infektionssymptom vara vanliga.

Vanligen behandlas bakterieorsakad halsfluss med penicillin i tio dagar. Vid sådan behandling går symptomen tillbaks redan efter några dagar men det är viktigt att fullfölja hela kuren för att undvika resistensutveckling. Kroppen klarar ofta av streptokocker på egen hand - det har visat sig att penicillin bara förkortar halsfluss med något dygn.[1] Det skall dock tilläggas att obehandlad halsfluss kan ge komplikationer på njurar (glomerulonefrit) och läkare bör kontakas för utskrivning av antibiotika. Inkubationstid: 2-7 dagar.


Vårens första inköp

Jag gillar förövrigt mina snygga webcamposer!
Slå dem ni!


Monki,300 kronor. Värt.


Monki, 180 kronor. Äg.


Fatta sen i sommar med färg och fräknar, kommer bli toppen!

Min kofta

Idag så gick jag förbi mitt gamla jobb här i Linköping, dels för att hälsa på och dels för att hämta min kofta som har legat där sedan firmafesten för ett tag sedan. Vad jag har saknat den. Jag är glad över att få den tillbaka!

Oj, vad det har förändrats på kontoret. Olof har slutat, ingen ny jobbade kvar där, Stefan gormade ju på som vanligt då...Till och med stjärnsäljaren Mattias ska sluta där, han drar därifrån på måndag!! Vad förvånad jag blev när jag hörde det! Han ska ut i stora världen och resa. Roligt för honom då!

Haha, det här företaget kommer att gå till fördärvelsen! Kul.

Haha!

Chilldag på jobbet.

Idag är vi bara tre stycken som sitter på samma projekt, det är väldigt mysigt och genuint. Men det är väldigt skönt också för då får vi inte så många samtal, då kan vi sitta och prata emellan och bara hänga. Det värsta med det här är ju att man slappar till lite för mycket kanske...

Jag känner att jag är väldigt trött efter Arbis igår, så det är skönt att det inte är ett alltför hårt tempo.

Jag sitter precis framför ett fönster, inte världens roligaste utsikt. Vad hände med våren? Jag som köpte vårkläder igår, jag trodde verkligen att våren var på väg. Hoppas att det blir så snart, är väldigt sugen på mina shorts!

Monki-outfit

Självklart så kunde jag inte hålla i mina pengar, trots att jag verkligen behöver göra det. Inte den här månaden egentligen, men behöver spara till nästa månad. Men vem kan neka mig lite nya vårkläder?

Jag köpte ett par sjukt fina, korta jeansshorts med högre midja. Och ett större blå/vitrandigt linne.

Bildbevis senare =)

Min barndomspsykolog at BUP

Min psykolog jag hade när jag var yngre ringde upp mig igår. Jag var på BUP samtidigt som jag var på vårdcentralen (de ligger i samma byggnad - smidigt) för några veckor sedan. BUP står ju för barn- och ungdomspsykologi så de tar endast in patienter under 18 år. Men eftersom jag tidigare har gått där väldigt mycket så gjorde min barndomspsykolog ett undantag.

Varför jag vill gå och prata med honom är ju för att han redan vet en massa om mig, om det är någon som ska förstå varför jag reagerar och känner på ett visst sätt så är det ju han. Jag trodde inte att han skulle komma ihåg mig, men det gjorde han. Han mindes att Kärstin brukade klä mig i kappa och hatt, och att jag brukade hjula i korridorerna. Det jag minns av honom är att han bet på sina glasögon under varje samtal, och hur mycket jag hatade det.

Jag tyckte verkligen inte om att gå till en psykolog när jag var yngre, och mitt hat mot psykologer och själva psykologgrejen tog jag ut mot honom. Jag hatade honom verkligen, och jag hatade att jag var tvungen att gå dit. Jag tyckte verkligen inte om att öppna upp mig för honom, jag ville inte att någon skulle få veta hur jag egentligen mådde så jag vågade inte berätta något eftersom jag inte ville att han skulle analysera rätt om mig. Jag minns speciellt en gång, när både jag och Kärstin var på samtal, och de uppmanade mig att för en gångs skull berätta sanningen. Jag tappade fattningen och tänkte: Okej, om det är sanningen de vill ha så ska de tamefan få hela sanningen också. Vilket de fick.

Det slutade med att Kärstin gick därifrån och skrek "Jävla unge" till mig (första gången jag hörde Kärstin svära, det fascinerade mig), medan jag och psykologen satt kvar. Det enda han sa till mig efter den dramatiska sortin var: Var det inte att ta i va, Malin? Sen gick jag. Efter det har jag aldrig varit hos en psykolog.

Hoppas han inte minns den händelsen. Jag ska iaf till honom på ett längre samtal måndagen 6/4 kl.10.30. Hoppas det går bra.

Vad ska jag göra med mitt hår?


Jag är sugen på att hitta på något med mitt hår. Nu vankas våren och då vankas förändring.
Jag funderar lite på ifall jag ska göra;
1.) Klippa den långa sidan så att det blir jämlångt på båda sidorna.
2.) Klippa lugg.
3.) Permanenta håret.
4.) Färga det knallrött.

Vad tycker ni?

Hur svårt kan det vara?

Det här är andra gången jag läser fel på datumet när jag ska gå till Universitetet. Jag har inte läst fel på dagen, eller tiden, eller salsnummer - vilket är det vanligaste. Näedå, jag har läst fel på månaden. Och det konstiga är att jag inte har läst fel pga att jag är slarvig, utan för att de verkligen känns som februari anser jag. Vad hände med den månaden? Varför förstår jag inte att den är slut, över och att det är en nya månad? Är mitt huvud instabilt för att jag har varit sjuk eller?

Jag förstår verkligen inte. Det dumma är att nu kommer det ta ett par veckor innan jag kan åka till universitetet på seminarium, är de på den årliga Chesterresan kanske?

Jag är ju lika töntig som en 7åring när jag ska åka till skolan för första gången på terminen, så jag hade ju tänkt att klä upp mig...


Och jag tänker inte göra det här till "Dagens Outfit", dagens outfit suger.


Mysdag

Min dag igår var världens bästa mysdag, så skulle jag vilja spendera alla mina dagar!

Det började med att jag och Mli gick runt lite på stan, vi kollade för det mesta bara runt på roliga saker. Jag tänkte köpa mig en almaacka men hade ångrat mig så jag kollade på kläder istället. Mli skulle hämta sin brors gamla telefon som varit på lagning, hon har fått den utav honom - snällt.

Jag provade lite kläder men det var inget som föll mig i smaken, jag försökte verkligen gilla alla de dyra klädesplaggen jag testade, men kunde inte hjälpa mig själv. Jag kan inte tänka på annat än att det är så himla dyrt, och inget vill sitta som jag vill att det ska sitta på mig. Så det enda jag hittade var en inflyttningspresent till Angelo,han blir stora killen i början av april. Sen hittade jag även ett svart,sammetsdraperi på lagerhaus som jag köpte hem till mig, Micke och Phoenix.

Jag gick förbi Ica och köpte det väsentligaste till min och Mickes lunch/middag, vi åt hamburgare innan vi gick till arbis. Vi hade fått två stycken veggieburgare utav hans föräldrar, jag har inte ätit dem tidigare men wow vad goda de var. Till och med Micke tyckte det.

När vi hade ätit klart kollade vi på ett avsitt av Heroes, tredje säsongen kommer verkligen med sin beskärda del av överraskningar. Efter det bytte vi om och gick mot arbis, vilken härlig promenad det var. Jag älskar när solen lyser! Väl på Arbis gick arbetet som smort, vi har verkligen kommit in i det där nu! Det blev tyvärr inte så många timmar som vi hade önskat oss.

Efter Arbis fick jag snilleblixten att vi skulle förbi världens bar för att ta en öl ihop. Världens stänger kl.23.00 på onsdagar, och vi var där vid 22.30, så det kändes inte lönt.  Vi gick till ett annat ställe, Babels Torn på kungsgatan - att rekommendera om man bara vill sitta och hänga en stund. Jag och Micke hade en underbar mysstund tillsammans med våra drinkar, Irish Coffe och Rosa Panter, Piggelin och nån vaniljdrink. Alla fyra drinkar var jättegoda, och riktigt starka (vi köpte fyror för 65kr, kruxet var att de hade för små glas för 4cl-drinkar). Jag och Micke satt och pratade om saker man pratar om första gången man träffas, kändes nästa som en första date på nytt. Vi pratade även om vad det var vi hade fallit för hos varandra, och vilka av våra kompisar vi tycker är snyggast osv osv. Det var väldigt trevligt. Det enda som störde det var Petri. En väldigt full kille som ville dansa med Micke hela tiden; "Det handlar om att ge och ta! Känn rytmen, lyssna på musiken!" Det sa han säkert 20 gånger om, till en början var han jättetrevlig, efter ett tag bara irriterande.

Efter våra fyra drinkar gick vi hem, den här promenaden var inte lika rolig som den förra då det var mycket kyligare nu. När vi kom hem gick jag och la mig, fick världens hostattack, och sen ringde Dave. Det var bara Micke som pratade med honom, jag hostade.

Underbar dag igår!

För att jag älskar färger och för att solen skiner!

Och för att jag ska träffa min älsklings Mli på stan!

   
Lägg märke till vad som pryder mina köksväggar =)

Tumult på pendeln igår kväll.

Jag och Karin åkte hem från jobbet med 21.30-pendeln igår. Till en början så var det ju som en vanlig åktur, en utav väldigt många som vi har åkt ihop, men efter ett tag börjar en riktigt full kille skrika och gorma. Jag tyckte inte att det var så allvarligt, utan det såg ju ut som att han hade roligt. Han skrattade, dansade och pratade med andra. Men han och hans kompis (var hon det?!) blev lite för högljudda efter ett tag så då gick vakt och tågkontrollant in till dem. Efter det lugnade de ner sig, eller han åtminstone.

När vi kliver av pendel så möts vi av en storm av säkert 15 poliser med en knarksniffarhund. Aha, var det därför det var så här många poliser med? Men, är det inte att ta i med 15 man med hund mot 1 man? På parkeringen vid stationen stod det två stora piképolisbussar och två stycken mindre bilar, plus securitybilar. Allt detta för en person? Norrköpingspolisen verkar inte ha så mycket att göra...

Tillbaka på jobbet

Nu så är jag tillbaka på jobbet här i Linköping. Jag jobbar på trots att jag känner att halsen gör uppror. Jag kände tidigare att jag mådde bra, men skenet bedrog mig. Jag tror det har att göra med hostattacken jag fick igår. Jag har tydligen "snarkat som en noshörning" enligt Micke, tror det är därför jag är så trött idag också.

Jag sitter på ett projekt idag som jag tidigare inte suttit med, det är mycket svårare än det förra projektet. Tack och lov så fick jag in en order så att jag vet att det inte är omöjligt, annars skulle jag säkert kunna sitta här hela dagen och tro att det är omöjligt. När man är sjuk så brukar man ju tro det om det mesta, att det är omöjligt alltså.

Det är rast om 40 minuter, det ser jag mycket fram emot. Det som tynger mig mest nu det är att jag inte kan köpa halstabletter...

Neoclassicism

This movement was dominant during the mid 18th century to the end of 19th century. It is based on the art of ancient Rome and Greece. The term neoclassicism is sometimes used for 'classical revival in modern time'. It is associated with the art of antiquity- harmony, clarity, restraint, universality and idealism. Followers of neoclassicism relinquished Barouqe and Rococo, and had a desire to return to the perceived "purity" of the arts of Rome. In contast to Baroque and Rococo, neoclassic paintings have very strong colors.

A very outstanding neoclassical building is Somerset House in central London. The central block is a project by the architect Sir William Chamber, date 1776-96.

Eventhough neoclassicism was popular throughout 19th century, the era Age of Enlightenment saw a turn of Romanticism by the end of the century.

File:Somerset House.jpg
Somerset House

Rococo

In the early 1700's Rococo supplanted the Baroque style. Rococo is much fancier than Baroque. It's signified by shell-like curves and much decorations. Rococo followers like "beauty"; silk, silver and porcelain.

In England, Rococo was always thought of as the French taste, and was never widely adopted as an architectual style. Nevertheless, William Hogarth helped develop a theoretical foundation for Rococo beauty. Though it does not refer to the movement he argued in his Analysis of Beauty (1753) that the S-curve (e.g the arm and leg of a woman, clouds...), which was prominent i Rococo, was the basis of grace and beauty in art or nature (unlike the straight line in classicism).

Rococo didn't last long, it was exceeded in the middle of the century by the formalis and balance of neoclassicism.

File:Thomas Gainsborough 008.jpg
Thomas Gainsborough, Portrait of Jonathan Buttall, 1770.


Baroque

Barouqe forms were still popular in the beginning of the century (as they would also be in the end). Baroque exemplified drama and grandeour. Baroque iconography was direct, simple, obvious and dramatic, it's a development from classical architecture. The Baroque period in Europe lasted from about 1600 to 1750 (From the Stuarts period to the Age of Enlightenment).

Baroque was designed to appeal the emotions rather than the intellect. Great Engish Barouqe architects : Christopher Wren, who, after the Great Fire of London, built over53 churches. He renovated the famous ST. Paul's Cathedral in English Baroque style.

Baroque started the era Age of Enlightenment, and was later supplanted by Rococo in the early 1700.


File:Rubens Adoration.jpg
Adoration by Peter Paul Ruben, 1624, oil on canvas.


Specialistpsykologi

Jahaja, det är tydligen bara sånt de sysslar med på södra enheten i Hageby. Detta innebär ju då alltså att jag förmodligen inte kan få hjälp hos dem, eftersom jag inte är "sjuk". Näe, jag kanske inte är sjuk men jag behöver hjälp för det.

Hon som jag pratade med hyste tillräckligt med empati mot mig så hon ska iaf hjälpa mig med åt vart ska jag söka mig. Är det familjerådgivningen? Ungdomshälsan? Hm, jag vet inte jag. Även om jag inte har nån sjukdom så borde jag väl ändå få rätt till en psykolog?

Att säga att man ska prata med en psykolog är ju nästintill tabu här i Sverige. Det blir pinsamt om någon säger att de behöver hjälp. I Sverige så är det så himla viktigt att visa sig stark, inga andra känslor får synas. Varför är det så egentligen? Till och med jag har dessa fördomar, jag vill egentligen inte berätta att jag vill gå till en psykolog för att de som får reda på det kan uppfatta mig som svag och som ett psykfall. Så är ju verkligen inte fallet. Jag vill bara ha rådgivning, förklaringar och hjälp.

Man kan ju undra varför jag skriver om det här i en blogg om jag egentligen inte vill att folk ska få reda på det, pga hur de kan uppfatta det, så är det för att jag inte vill att det här ämnet ska vara tabu. Jag vill inte anse folk som behöver hjälp som svaga. "Friska" människor kan ibland tappa tråden och behöva hjälp för att komma upp igen. Så enkelt är det. Ibland kan man inte vara stark hela tiden, ibland behöver man någon som är professionell inom ett visst område för att hantera situationen. Psykologer är bra, poliser också, fast att jag inners inne har hatat dem sedan urminnes tider. Varför? Min barndom. Och det är just det här som jag behöver hjälp med, att ta itu med allt som har med min barndom att göra.

Jag känner mig stolt som vågar ta det här stegen. Jag är nöjd med mitt liv, hur det har varit och hur det är nu. Men jag behöver hjälp för att förstå.

SMACK

Precis när jag trodde att jag höll på att bli frisk så får jag världens hostattack. Jag tror helt allvarligt på att delar från mina lungor just nu ligger i toaletten. Vad är detta för jävulska sjukdom? Varför vill den inte försvinna? Mitt uppe i hostattacken så tror jag även att mitt huvud exploderade, vilken huvudsmärta!!

Om det här fortsätter kan jag ju inte åka och jobba idag, dels för att jag inte kommer kunna prestera och dels för att jag kan ju faktiskt smitta de andra där. Jag skrev ett sms till en av coacherna nyss och sa detta, så de vet ju om ifall jag inte kommer.

Och vi som behöver pengarna, hoppas på att arbispengarna rullar in som de ska. I tid på Mickes konto och att det är tillräckligt för att vi ska klara oss!

Peeping Toms

Det är några snubbar som renoverar balkongerna på vår fasad, kul att våra grannar med balkong får dessa renoverad. Men, de står ju precis utanför våra fönster! Eller rättare sagt de har sina ställningar till vänster av vårt köksfönster och till höger av vårt vardagsrumsfönster, så de har insyn i hela lägenheten!

Detta betyder ju då alltså att ens vardagliga sysslor inte går att fullfölja. Till exempel så kan jag ju inte gå upp från sängen enbart i trosor, jag kan inte kissa med öppen dörr, jag kan inte lufttorka efter att jag har duschat, jag kan inte peta i näsan, kan inte vara för intim med Micke...

Dessa renoveringssnubbarna har alltså röjt till vår vardag under längre än en månads tid nu. HUR lång tid tar det att renovera ett par balkonger?


Koreaner alltså, de är för roliga!


Psykologbesök.

Nu under tiden som jag har legat hemma sjuk så har jag och Micke pratat en himla massa, iaf de dagarna jag kunde prata... Eftersom både min pappa och min syster är tillbaka i verkligheten från det svarta hålet, så kom vi in på det ämnet.

Min pappa och jag har alltid och aldrig haft bra kontakt, de som har missbrukande föräldrar kommer att förstå mig. Pappa fanns inte där för mig så som en vanlig pappa borde, men det var ändå alltid honom jag tänkte på, ville ha tröst och råd av. På senare tid, efter att han blev drogfri, så har jag växt till mig och mognat, vilket han aldrig gjorde. Han svek mig gång på gång, och jag förlät honom varje gång. Tills en dag då jag helt enkelt hade fått nog. Och vi har inte haft någon kontakt sedan dess, det är snart 3 år sen.

Nu, så har pappa iaf börjat höra av sig igen. Och det är därför jag känner att jag vill gå till en psykolog och få prata om vad som är rätt och fel, vad som har hänt, vilka konsekvenser det har, vad de olika beteendena hos mina föräldrar, syskon och mig själv betyder.

Min syster har vaknat ur sin drogdvala efter två år av glömska. Trots att jag och min syster bråkade något så enormt när vi var yngre, skrek på varandra, hatade varandra så älskade vi ändå varandra. Trots att hon har lämnat mig ett flertal gånger, sårat mig och många som jag har nära, så har jag aldrig slutat tänka på henne. Kanske har jag gjort det eftersom jag vet att det är hon som behöver min hjälp mest? Nu är hon iaf tillbaka, och jag behöver veta vad jag kan göra för henne.

Jag vet att jag har blivit påverkad av min barndom och uppväxt, kanske inte bara till det negativa. När jag var yngre vägrade jag få hjälp från någon, jag skulle allt klara mig själv. Men nu efter att jag har pratat med Micke så vet jag att det kan vara bra med svar. Varför litar jag inte på någon? Varför vill jag vara alla tillags? Varför har jag ett så stort bekräftelsebehov? Kommer jag att bli likadan mot mina barn?

Jag ser det inte som att det är något fel på mig. Jag är bara vilse, med all rätt, och behöver få svar. Därför ska jag ringa vuxenpsykiatrin om 50 minuter - stort steg för mig!

Trevlig dag =)

I'm back in business

Att säga att jag är helt frisk är att ta i ganska så mycket, men jag har inte ont i halsen längre. Så mycket.Och inatt så har jag inte heller hostat, därefter inte hållt mig eller micke vakna. Jag har inte ont i halsen, jag har inte spytt och jag har ingen feber. Vilken lyckodag!

Idag så ska jag göra allt sånt som jag inte har orkat med tidigare; plugga, jobba, städa, äta.

Tack för alla fina ord jag har fått nu den senast veckan! Underbart!


Halsfluss...

...har jag. Ligger hemma i soffan och orkar bara att kolla på tv. Vi hörs väl om en vecka?!

Catapult AB

Ja, nu har jag börjat på mitt nygamla jobb Catapult. Jag jobbade här i julas, under decembermånad , och nu är jag tillbaka för ett nytt projekt. Varför jag började jobba här igen är för att jag vill ha ett deltidsjobb samtidigt som jag pluggar upp engelskan. Jag har endast två tentor och ett literaturseminarium kvar på engelskinriktningen så det borde jag ju klara av att plugga upp på deltid.

Idag är första dagen här på catapult, jag har redan sålt ett abonnemang. Det jag gör är att jag ringer upp Viasats befintliga kunder och frågar ifall de vill utöka kanalerna hemma hos dem eller inte, om de vill göra det så får jag extra med betalt =) Bra deal ;)

Nu är rasten slut och jag ska börja jobba igen, jag sitter bredvid min MJ-kompis Josef som ger mig massa bra tips!! Superkalasbra! Om bara halsen kunde sluta göra så ont...

La Voix?

Hur kom det sig att den vann egentligen? Det förstår jag faktiskt inte, så bra var den inte (enligt min mening). Jag röstade inte, vilket jag aldrig gör, och de flesta menar på att jag inte borde ha några åsikter då om jag har valt att inte rösta. Men jag har för mycket åsikter och idéer för att låta de stanna i mitt huvud, jag måste få ut dem. Och jag anser inte att man får rätten att säga sitt om melodifestivalen bara för att man röstade, det är fritt fram att säga sitt när som.

Till exempel jag bryr mig ju inte om folk säger vad de tycker om melodifestivalen även om de inte ens har sett en deltävling ens. De har ju självklart rätt till sitt, som jag som ickeröstare och för andra som är röstare. Alla har ju rätt att säga sitt, alltid. Freedom of speech liksom.

Men iaf, jag vill inte skicka iväg den här låten. Jag tror de flesta röstade på henne bara för att hon kan sjunga, och att Sverige vill skryta med en operasångerska. Jag är faktiskt inte så imponerad, och låten är inget bra. "Can you keep a secret, can you keep a secret?" hm... Och Fredrik Kempe har jag aldrig tyckt om, inte sen han var med själv med sin powerballad för många år sedan...

jaja, nu ska jag inte tänka på det här mer. Nu ska jag plugga och sen bege mig till mitt nya jobb.

Melodifestivalen

Ikväll så är det ju melodifestivalen, och passade nog (inte) så ska jag och Micke har inflyttningsfest här. Eller, vi vill väl bara ha en ursäkt till att ha fest så då säger vi att det är en inflyttningsfest för att Micke har flyttat hit. Tyvärr så är det ju så att de som ska komma hit ikväll tycker inte om melodifestivalen lika mycket som jag. Jag tycker verkligen jättemycket om det.

Jag har kollat lite på youtube idag, och då hittade jag norges bidrag till Eurovision och shiiiiiiit vilken låt! Den är ju hur bra som helst. ! "I'm in love with a fairytale, eventhough it hurts!" vackert ;) Jag har fallit för Alex charm och vackra röst. Han är kompositör, sångare och violinist. Han har skrivit låten själv, och spelar violen själv också såklart. Underbart bra. Det skulle inte göra mig något om han vann hela skiten.

Jag ska försöka med mitt bästa om att få se melodifestivalen ikväll. Och jag ska faktiskt hålla tummarna för EMD och Caroline. EMD för att de är så sjukt sexiga i deras kostymer och käppar (käppar borde verkligen bli det nya modet för män, guh vad snyggt det är!) och på Caroline för att hennes låt är så vacker så att hjärtat brister. Egentligen är jag emot ballader, det får Frankrike stå för, men Carolines låt är väldigt bra (Sarahs låt har nog väldigt stor chans, men som sagt. Jag gillar inte ballader allt för mycket, och Sarahs låt har inte alls lika mycket känsla som Caroline. Carolines låt får en ju att gråta).

Nu så ska jag ta bort det sista av Phoenix katthår så att Danne kan komma in i vår lägenhet. Vi har sanerat lägenheten, eller vi och vi. Det var mest jag. Trots att Micke säger att han har hjälpt till, tro honom inte ;)

Ha en trevlig schlagerkväll alla kära!

Hanne-Vibeke Holst "Kungamordet"

En fristående fortsättning på succéromanen och tv-serien "Kronprinsessan".

Jag har lånat ut "En lycklig kvinna" till Mickes mamma, så kan inte skriva en recension om den riktigt än.

Nu läser jag en annan bok utav samma författare, baksidetexten till den här boken är inte lika lockande som den förra. Den förra tog jag till mig på direkten, det handlade ju om kärlek och även om hennes förhållande till sin far. Såklart att jag skulle fastna för den...

Holst verkar vara riktigt insatt inom politiken, alla hennes böcker täcker ett visst ämne. Den här boken handlar om en frumisshandlare till Minister, och boken börjar med ett ministerval (som han då förlorar). Och vad gör han då inte när han kommer hem? Just det, frugan... Det är just detta som har fått mig att fortsätta vilja läsa boken, för när jag läste baksidetexten ville jag slänga boken ut ur fönstret, politik intresserar mig inte så mycket. Men det här med frumisshandel är något jag tycker är intressant, förstå mig rätt nu. Jag är verkligen inte för någon typ av misshandel, och jag avskyr sveket av förtroende dessa två partners emellan. Och det är just därför jag har, ändå, fastnat för boken.


Än så länge så är detta ingen bok jag rekommenderar, förutom till dem som är intresserade av politikl. Jag hoppas på att det kommer en turn i boken som gör den mer intressant, för misshandeln kommer inte att räcka. Det går inte att läsa för mycket om det, då blir man istället bara äcklad.


Är det sant?

Det har inte riktigt gått upp för mig än att jag ska få se Michael Jackson, det är väldigt unreal. Så nervös som jag var när vi väntade på att boka biljetter... Så nervös har jag nog inte varit på 12 år!

Efter att vi fick biljetterna, och mina nerver lugnade ner sig lite så började jag spy som en gris. Jag sprang till toaletten och hulkade ur mig kaffe (kaffe var det enda som jag had fått i mig). Jag hatar verkligen att spy, men för den här orsaken så är det lugnt!

I onsdags så jag i mig ett äpple och senare på kvällen lite pasta med spenat/ostsås. I torsdags två mackor och två bananer (för mig är det väldigt lite). Kroppen fungerar inte som den ska på mig. Jag är för nervös och för uppspelt!

Är det verkligen sant att vi ska åka till London i sommar? Ska jag få se min älskling? Det här är väldigt svårsmält för mig. Johan sa igår att om jag reagerar så här på att köpa biljetter, hur kommer det då gå på konserten? Han sa att vi borde ha med lugnande och rep till konserten. Lugnande för att jag inte ska hyperventilera och dö, rep för att binda fast mig så att jag inte ska springa/hoppa/krypa/gå så nära scenen som möjligt och bli squashed... Jag kan lugnt dö på en Michael Jacksonkonsert. Eller, det är nog så min drömdöd är.

Nu ska jag hjälpa de andra fansen som vill ha biljetter till konserten men inte lyckades få tag i förköpskod! =)

...Tvångstankar...

Utmaning 2.

Jaha, då har man blivit utmanad igen!
Av Sofia

Here we go...

Tre jobb jag har haft: Telefonförsäljare (Catapult) Servitris (Arbissalonger), Mediasäljare (Swemedia)

Tre platser jag bott på: Nelinsgatan, Blockstensgatan, Idrottsgatan.


Tre saker jag gillar att se på TV: Hero, Lost och nyheterna

Tre favoriträtter: cous-cous m. lax, creme-fraishesås med räkor och rom á la Mli, Mauds thaikycklinggryta, Kärstins jordnötssås m. kycklingfilé och ris! <3


Tre platser där jag helst skulle vilja vara nu: California, O.C hos Dave, Málaga hos José och Jorge, Karibienkryssning med baby boy.


Jag har tvångstankar om att jag måste svara på såna här utmaningar, jag vet hur jobbigt det är för andra som får utmaningar (och det tycker jag själv också) så jag utmanar ingen =)


VI HAR BILJETTER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Det fanns inga biljetter kvar på de datum som stått på sida så länge, så stod det helt plötsligt om ett nytt datum och jag, snabbare än Lucky Luke, klickar vidare till det datumet och efter en väldigt lång väntan så hade jag fyra biljetter!!

Jag förstår inte, det har fortfarande inte kommit till min vetskap att vi faktiskt har biljetter. Kan det verkligen vara så här lätt? Jag som har drömt om detta sedan -97,ska jag inte behöva gå genom eld och vatten? Sälja min själ till djävulen? Bli krossad av förtvivlan? Endast fyra timmas väntan? Visst att det var jobbigt under tiden, men jag överlevde ju?!! OCH JAG HAR BILJETTER!!!

Nä, jag förstår verkligen inte. Ska jag verkligen få se honom igen? Är det sant? Är det möjligt?

Jag vill aldrig tappa den här euforiska och upprymda (och förvirrande) känslan!

JAG VAR ETT KLICK IFRÅN BILJETTERNA

Förstår ni hur nära jag var? Jag kunde inte skriva in svenskt telefonnummer så mina 2 minuter gick ut på deras hemsida! Jag är så sjukligt förbannad och irriterad! Jag hade väntat i 2 och en halv timma så får jag börja om från början! Nu går det inte ens att välja datum... Jag kommer att få sitta här hela dagen helt klart! Mina nerver pallar inte mer, jag gråter, skrattar, svär, slåss, sjunger, gråter än mer, hyperventilerar, mår dåligt, gråter, svär ännu mer.

Ge mig biljetter nu! Jag blir galen. Mina nerver, gaaah!!

Väntar i biljettlistan

Jag hade suttit i väntlistan för Michael Jacksonbiljetterna i över en ttrekvart när jag helt plötsligt blev utsparkad därifrån...
Jag sitter samtidigt och läser på michael jacksons officiella hemsida samtidigt, på Mickes dator såklart så att min dator inte ska bli seg, och det har tydligen varit så här för många fans. De som jag har pratat med hade väntat i en timme och sen blev utslängda.

Hur kan man använda sig av en sida som inte klarar av all trafik, när man vet vilken efterfrågan det är på dessa biljetter. Tycker att de borde haft fler åtgärder...

Nu så står det "Your wait time is approximately 15 minutes or more" så hade stod det i 35 minuter förra gången också, när jag kom ner på 8 minuter så blev jag utslängd... Hoppas att det går bättre och fortare den här gången.

I'll keep you posted =)

Tack

... alla som kommenterat och skickat sms till mig om att jag gjorde ett bra val när jag sa upp mig tidigare idag!!



Sagt upp mig

Ja, idag så gjorde jag ännu en impuls grej. Jag sa upp mig från jobbet, jag ska istället ägna tiden åt att plugga upp tentor från engelskinriktningen. Har precis pratat med chefen om det, och han blev inte så särskilt chockad, han lät snarare lättad.

Nu ska det strax bära av hemåt, ta itu med CSN och höra av mig till mina gamla mentorer på universitetet. Jag kan inte vara lyckligare över beslutet att sluta jobba här, dock hade jag önskat att jag fixat klart allting innan jag tog det slutgiltiga beslutet.

Kungen av Pop



"Tiden har kommit, tiden har kommit, tiden har kommit, tiden har kommit.
Det är nu som jag ser och känner ett kall igen,
att vara en del av musik som inte bara förmedlar,
utan också får alla att känna sig som en,
en i lycka,
en i smärta,
en i kärlek,
en i tjänst,
och en i samvetande."
-Michael Jackson
(Fritt översatt)

Turnédatum

Jul 8, 2009LondonUnited KingdomO2 ArenaComing Soon!Coming Soon!
Jul 10, 2009LondonUnited KingdomO2 ArenaComing Soon!Coming Soon!
Jul 12, 2009LondonUnited KingdomO2 ArenaComing Soon!Coming Soon!
Jul 14, 2009LondonUnited KingdomO2 ArenaComing Soon!Coming Soon!
Jul 16, 2009LondonUnited KingdomO2 ArenaComing Soon!Coming Soon!
Jul 18, 2009LondonUnited KingdomO2 ArenaComing Soon!Coming Soon!
Jul 22, 2009LondonUnited KingdomO2 ArenaComing Soon!Coming Soon!
Jul 24, 2009LondonUnited KingdomO2 ArenaComing Soon!Coming Soon!
Jul 26, 2009LondonUnited KingdomO2 ArenaComing Soon!Coming Soon!
Jul 28, 2009LondonUnited KingdomO2 ArenaComing Soon!Coming Soon!

3 dagar kvar

Nu är det tre dagar kvar tills allmänheten kan köpa biljetter till turnén i sommar. Jag väntar på att syster i England hör av sig och meddelar om hon har fått en kod, eller inte till, till förköpet imorgon.

Satt och kollade lite snabbt på vad flygbiljetterna till London kan tänkas kosta under sommaren, haha vad glatt överraskad jag blev. 21 kronor kostade den dyraste biljetten som jag såg på de datum vi behöver åka. Flygbiljetten är ju inget problem i det fallet! Även om skatten ligger på 249/359:- så blir det ingen dyr biljett om den kostar 21 kronor, eller 0 kronor som jag såg att en annan biljett kostade!



Det vi nu behöver är boende, kan vi bo hos Melinda månne? Hoppas på det, för då  kommer vi verkligen billigt undan! Vore ju kalasbra med vår budget ;)

Utmaning av syster

Fick en utmaning av syster Sanna.

Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn! Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord! Om personen som utmanade dig har ett namn som börjar med samma bokstav som ditt får du inte ge samma svar som han/hon gjort. Du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar.

1. Vad heter du?:
Malin

2. Ett ord på fyra bokstäver:
Majs

3. Flicknamn:
Maria

4. Pojknamn:
Michael

5. Yrke:
Maskinuthyrare

6. Färg: Mahogny

7. Klädesplagg: Mockasiner

8. Mat: Majskolvar

9. Sak i badrummet: Mascara

10. Plats/stad: Mariestad

11. En orsak att vara sen: Magont

12. Något man skriker:  "MAJS, ÅH VAD JAG ÄLSKAR MAJS, MAJS!!"

13. Film:
Medan du sov

14. Något man dricker: Mjölk

15. Band:
Mando Diao

16. Djur:
Marsvin

17. Gatunamn:
Marielundsgatan

18. Bil:
Masta

19. Sång:
Majssången

20. Aktivitet med mer än en deltagare:
majsplockande

Jag utmanar alla i Nordantill.blogg.se =)

Förköp av biljetterna

Guh, vilken tur man har som har en syster som är bosatt i England och har ett brittiskt abonnemang till sin mobiltelefon!! För, de personer med brittiskt abonnemang kan anmäla sig till förköpet av Michael Jacksonbiljetterna i sommar. Så de med en förköpskod får redan boka biljetter på onsdag, de slipper vänta tills på fredag. Melinda, syster i England, ska få ett sms från O2-Arenan (eller, ja, koncertarrangörerna blir det väl) imorgon mellan kl. 09.00-11.00 om det fortfarande finns biljetter kvar! Och om det gör det så kan ju jag och Sanna boka biljetter på onsdag.

Hur underbart låter inte det här? Det känns faktiskt inte så overkligt omöjligt att vi två ska få biljetter till en utav hans konserter! Tidigare så har jag känt att det här är för bra för att vara sant, och att det är ett ouppnåligt mål. Nu så känns det faktsikt som att det går att uppnå målet att skaffa biljetter, trots att det fortfarande känns jävligt overkligt.

Ska jag få se honom en gång till? Ska min dröm gå i uppfyllelse? Enda sedan jag såg honom sist så har jag drömt om att få se honom en gång till, en endaste gång till och sen räcker det. Jag vill bara se honom igen! Fatta vad jag har drömt om det här! I tolv års tid har jag längtat, nu behöver jag, kanske, inte vänta så mycket längre. Det gäller bara att hålla tummarna och kämpa på! Jag ska inte gå miste om den här chansen, inget ska få stå i min väg! Inget, och ingen!!

Nu ska jag försöka jobba igen, det är svårt när mina tankar är på ett helt annat plan. Fatta att få se Michael Jackson igen?
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIHHHHHHHHHHHHHH!

Websites for Michael preparations =)

http://www.aeglive.co.uk/news.php

http://www.theo2.co.uk/general/michael-jackson-performs-in-london-for-the-last-time.html

Michael Jacksonförberedelse nr1 i kras!

Joseph kunde inte komma till Norrköping igår, så vi kunde inte prata ihop oss som vi hade tänkt från början. Lite trist.

Jag pratade iaf med Johan, som också är sugen på att följa med i sommar, och han sa att det jag bestämmer tar han efter, så jag meddelar honom bara så kör han på samma sak =) Låter sjukt bra!

Igår på Melodifestivalen så pratade jag lite med the big boss till säkerhetsvakt, och han har jobbat med Michael Jackson!! Jag berättade att jag var ett stort fan, och visade min tatuering. Vet inte vad han tänkte om det egentligen, men han sa wow åtminstone. Han har säkert sett galnare fans än vad jag är, så han tyckte nog att jag var normal. Den vakten skulle ju tyvärr inte jobba då i sommar i London med Michael, han var upptagen i Sverige med alla storkändisar som kommer hit. Har för mig att han sa Iron Maiden.

Iaf, jag och Joseph ska höras av nu i veckan om Michael så då blir det mer planering =)
50 år michael

Andra Chansen Kändisarna!

Jag fick min beskärda del av artisterna, inte så konsigt eftersom vår loge låg mitt emot artisternas. Jag har sett alla som har medverkat i melodifestivalens andra chans nu i helgen. Jag trodde faktiskt inte att jag skulle få se Sarah eftersom hon var så sjuk, men vips! så stod hon där precis innan direktsändningen. Jag har även kissat på samma toalett som Amy, direkt efter henne, skämt ut mig md Mirelle inför Lily och Susie när vi dansade can-can, fått sjuka ögonkontakt med BWO-Martin (jag tänker fortsätta säga att jag har det, trots att det kanske bara var "normala ögonkontakter"...) Jag har pratat med Petra Mede, sett nån från Rigo & The Tropic Sound feat. Red Fox, eller vad de nu heter, i bar överkropp hur mycket som helst. Så mycket att det bara var irriterande efter ett tag. Jag har lärt mig Amys koreografi....

Ja, mycket hände under lördagen =)

Och vad förvånad jag blev över resultatet, ingen Amy, BWO eller Scotts till final! Haha, har Sverige blivit så självständiga att vi faktiskt kan rösta på låtar som vi tycker om, och inte bara rösta på kändisar vi känner igen? Tydligen kan vi göra det i andra chansen, men inte de andra delfinalerna. Aldrig att Måns skulle kommit med sitt bidrag om det inte vore så att han är han...

Jag är sjukt nöjd över gårdagen iaf, hur många gånger visar man sig för tre mijoner tittare? Det var mina five seconds of fame =)




Mitt backstagepass!

Åh, mitt älskade backstagepass. Det var det som skilde oss från att vara ett gäng hysteriska småtjejer till grymma gymnaster som gjorde sitt jobb - sitt väldigt viktiga jobb. Tyvärr så fanns ju de där skrikiga småtjejerna kvar. Fatta att stänga in 60 stycken gymnaster och dansare, från 14 år upp till mig, jag var nog äldst,  i ett litet rum, med endast en TV och endast en enda spegel.

De yngsta gick hela tiden runt och letade kändisar och frågade om autografer, förstår inte varför deras ledare inte sa till dem. Det slutade med att The big säkerhetsvakt himself var tvungen att komma upp till vårt rum, försöka tysta ner alla hysteriska skrik för att meddela om de gjorde så något mer klipper han passet på direkten, VISA RESPEKT liksom!


Jag höll i mitt pass som om det skulle vara mitt lilla barn =)


Woop, Woop!


Yes!! Det står "Artist" på =)

Joseph och jag pratar ihop oss inför sommaren.

Jag har funnit en jämlike gällande Michael Jackson. När jag började jobba på Catapult i december så lärde jag känna Joseph. En väldigt trevlig kille, men inget utöver det liksom... TILLS jag fick reda på att han var Michael Jackson-imitatör! SAY WHAT? Var min första tanke. Vi började ju självklart prata om vad vi gillade med honom ("Vad finns det att inte gilla?!") Jag visade min tatuering med MJ's logga osv osv.



Igår så hörde jag av mig till honom för att fråga ifall han också ska till London i sommar och kolla på kungen, han trodde mig inte om att det är spikat nu. Det har ju gått väldigt mycket fram och tillbaka ifall han ska göra en comeback eller inte, men nu, efter två års planerande, så är datumen satta. I sommar så händer det, och jag SKA vara där!

Idag efter andra chansen så ska jag till Mickes bästa kompis, han ska ha födelsedagskalas, och jag bjöd dit Joseph. När jag sa till Jonny att min kompis jag ska ha med är MJ-imitatör så är det ju självklart att han fick komma... Så länge han visar vad han går för ;)

Så, ikväll börjar de stora planerna. Jag kommer att skicka ett sms till syster-Sanna så hon vet också, hon är också sugen på att dra till London och se honom. Vem är inte det egentligen??

Så, i den här nya kategorin ska jag skriva om mina/våra förberedelser inför Michael Jackson-turnén.

Hålla i skyltar på Melodifestivalen!

Ja, idag bär det av! Idag ska Norrköpings gymnastikförening, Nike och några dansgrupper i Norrköping vara med på andra chansen. Vad vi har fått veta så ska vi hålla i en varsin skylt, hålla dem över oss själva -mitt på scenen- så bildar dessa skyltar de olika deltagarna för kvällen. Det ska bli riktigt spännande.

Visst att man har varit med på tv och i tidningar tidigare, men aldrig för tre miljoner tittare samtidigt! Det är stort! Inte många som kan ha det som kuriosa senare i sitt liv =)

Och, vad jag ska skryta om det senare... hehe! Efter att allt är klart så kommer jag att meddela vad som har hänt, kommer jag ha den turen att få se kändisar eller? Jag skulle dö av lycka av att se Krister Björkman, G:son, Alexander Bard, BWO-Martin, Caroline af Ugglas... =)

Hanne-Vibeke Holst "En lycklig kvinna"

Jag håller på att läsa den här boken just nu, vad gör man inte när man ligger hemma sjuk? Den som inte läser böcker eller kollar på TV när denne är sjuk, då är man verkligen sjuk!

Det är en dansk författarinna som skrivit den här romanen, det jag gillar med hennes sätt att skriva är hennes skildringar av känslor, hon skriver så pass väl så det känns som att man själv, som läsare, upplever känslostämningarna. Hon har även en feministisk skildring i romanen, vilket jag anser som viktigt och intressant. Hon skriver inte så pass "rödstrumpigt" där hon uppmanar alla kvinnor att bränna sina bh-ar. Utan det handlar mer om den moderna kvinnan, Karriär-Kvinnan, och hennes roll i ett förhållande, som mamma och i yrkeslivet.

Jag ska inte avslöja för mycket, och jag själv har inte läst klart boken, men det är en sjävklar bok att läsa. Den som är intresserad av en härlig, varm roman om en självsäker, men förvirrad, kvinna med alla vardagliga problem, ska verkligen läsa den här boken!

En lycklig kvinna är en fristående del i trilogin om Therese Skårup (huvudpersonen, såklart). Jag har inte läst de andra ännu, men ska göra det efter att jag är klar med den här. Jag har hälften kvar, men det borde inte ta så lång tid att läsa ut den, för det här är en bok jag inte kan lägga ifrån mig på kvällarna.

Ni som har möjlighet att läsa den här boken - gör det! De som tvekar ännu, får vänta tills jag har läst ut boken och skrivit en hel recension.

Hoppas ni njuter av min nya kategori =)

Michael Jackson "This is it"!

Mina kära vänner, Michael SKA ut och turnera i sommar. Det blir 10 stycken konserter i London arenan "02". Biljetterna kommer att ligga på £75/65/55... Första konserten är den 8 Juli. Jag tror jag ska köpa en biljett till varje konsert, eller jag vill det iaf.

Igår blev jag alldeles till mig, visste helt ärligt inte vad jag skulle ta mig till!! Jag måste dit, vad det än ska kosta. Jag SKA dit.

Som Michael sa : "This is IT!" Så hur många chanser har jag kvar?

Helgen

Nu här i helgen så ska det hända en massa smaskiga saker!! Det ska jag berätta om senare, jag är lite hemlig nu ;)

Tyvärr så känner jag att min huvudvärk har börjat ta ut sin rätt på mig, idag så mår jag inget bra. Jag mår illa, har ont i huvudet, ont i halsen och är extremt seg. Jag stod upp tidigare och pratade med Jessica, jag var tvungen att sätta mig ner eftersom allting började snurra och jag kände mig svimfärdig.

Jag hoppas på att det kommer att bli bättre idag, så att jag ändå kan göra ett bra jobb. Har varit en segstart på veckan tyvärr... Får hoppas på att jag inte behöver gå hem, om jag måste det så kommer jag få jobba i uppförsbacke nästa vecka, och det är inget roligt!!

Peace!


Okej, nu blir jag frustrerad!!

Jag fixade länkarna till mitt förra inlägg, och tror ni inte att det ska strula eller? Jag har hållt på nu i 10 minuter med dem där -piiiiiiiiiiiiiip- dumma länkarna! Det blir ju inte som jag vill! Hur mycket jag än ändrar och rättar, så blir det bara fel ändå!

Nu har Patte dominerat de där länkarna, så hans länk står både på julias blogg och tims... Tror jag det blev. Och jag vet att jag gjorde rätt!! Men nu är mitt tålamod slut...

Får se om jag orkar fixa på rasten. Dumma jävla länkar!

Jag har blivit utmanad...

Då har jag blivit utmanad för första gången i bloggvärlden av Sofia

Utmaningen går ut på följande:
1. Länka till den som har utmanat dig.
2. Berätta sju sanningar om dig själv.
3. Utmana sju personer i ditt inlägg.
4. Skriv ett meddelande i de sju personernas bloggar, så att de vet om utmaningen.

Okej, here we go...
1.) Jag har världens spindelfobi, can't stand them!
2.) Jag är extremt kär och galen i Michael Jackson!!
3.) Jag är periodare gällande att bita på naglarna, just nu är de korta.
4.) Jag kan rapa alfabetet fram till bokstaven J i en enda rap. -Stolt-
5.) Jag har tvångstankar för såna här "utmaningar", egentligen hatar jag att göra sånt här...
6.) Jag är väldigt öppen av mig och har knappt några hemligheter.
7.) Jag är pedantisk och lat - dålig kombo.

Jag utmanar (hehe) :
Tim
Angelo
Karin

Miranda
Lill-Mottej
Tjejerna/Killarna/Dem/Det på Fanvadchict.blogg.se
Patte


Hoho, trevlig utmaning på er!


Zelda

Min syster Marina har köpt en ny hund. Hon ringde igår och var väldigt glad, när hon försökte berätta för mig vilken blandning den hade så trodde jag hon började prata arabiska. Fattade ingenting, får fråga idag igen. Hon ringde iaf för att få lite namnförslag, hon ville hemskt gärna att det skulle börja på Z. Det enda namn jag kunde komma på som börjar på Z var Zelda. Så så blev det. Kommer ni på något annat namn på Z?

Vi bestämde oss för att hon och sin kompis Micke ska komma förbi ikväll och äta mat med oss, mysigt! Det känns så härligt att ha henne här igen. Tyvärr så har jag inte träffat henne ensam ännu, men det behöver ju inte hända på en gång. Vi har ju gott om tid, hoppas jag! Om jag får bestämma så ska vi ha massa tid ihop, hoppas bara att hon tänker likadant.

Vad ska vi laga idag? Det skulle vara mysigt med hemmalagad pizza... Mmmm...

H&Ms heminredning

Hur många är det som har fått hem H&Ms heminredningskatalog? Jag, personligen, tyckte att den var väldigt tråkig. De hade ju olika kategorier som säkerligen är till för att hjälpa kunderna att hitta något som ligger dem i intresse.

Graphic
är ju säkert till för dem som tycker om stilrena och enkla designer, abstrakta former och enkla färger.

Sen så har vi Colourful som är till för de färgstarkglada människorna, som jag. Men jag tyckte inte om deras motiv, de var för plottriga. Fast de kan nog vara extremt snygga som ensam plotter i ens lägenhet, tex en svart soffa med deras färgstarka kudde till.

Så har vi ju Natural, säkerligen för dem som tycker om de jordiska färgerna. Också väldigt enkelt, men mer romantiskt än abstrakt (som graphic är).

Och så finns ju självklart Classic, som alla andra inredningsbutiker så måste de ju ha en kategori för de mest tråkiga människorna. Jag tänker mormor...

Fast vem vet? De kanske växer på en...

Dop med reunion!

Jag och Mli hittade två böcker som vi köpte till Kevin; "Boken om mig" och sen en bok man skriver i under hela barnets uppväxt. I den skulle man skriva upp alla "första saker" som ens barn gör under sitt liv. Underbart rolig bok!

Jag och Mli gick tillsammans till kyrkan, tur var det för det var lite pinsamt att träffa folk man kände för en himla massa år sedan och träffa folk man tidigare aldrig har träffat. Sofias pappa och mamma hälsade vi ju självklart på, de är så söta! Och hjälp vad länge sen det var jag träffade Eva! Paul brukar man ändå se på stan emellanåt, men Eva har jag inte träffat på väldigt länge. Jag hälsade även på Sofias kusiner, de kände igen mig men kunde inte placera vem jag var. Inte så konstigt, vi har inte setts på... 8 år?

Efter kyrkan så gick vi till en församlingslokal för att fika och ha paketöppning. Där så ser jag att Sofia och Camilla också har kommit för att fira Kevin, de har jag inte sett på väldigt länge heller. Det var spännande!

Paketöppningen visade ju att jag och Mli gjorde rätt i att inte köpa ramar, fotoalbum eller sparbössor. Tyvärr så visade sig att någon mer hade köpt en likadan bok som jag och Mli... Det var lite typiskt, men den andra boken var uppskattad!

Det var väldigt roligt att se alla igen, sån där härlig reunionkänsla.

Konstiga lördagsmorgonen!

I lördags vaknade jag upp vid 08.30 tung i huvudet och röd på läpparna efter gårdagen. Jag bestämmer mig för att vätska är nog det bästa att inta denna morgon, så jag tappar upp ett bad och fixar till juice till tre stycken av mina halvliters Marimekkoglas bredvid badkaret.

Jag fick jättefina badgrejer från familjen Meijer i julklapp som jag lekte fullt ut med där på morgonen. Låg även och läste i boken jag har fått låna av Pernilla. "En lycklig kvinna" heter den, skriven av Vivecke Holst...bla bla bla. Kommer inte ihåg, men sjukt bra bok iaf.

Jag badade i ca. två timmar. Min favoritsysselsättning på en ledig dag. Efter det fixade jag fram en riktigt fet frukost, sen gjorde jag iordning mig för att gå till biblioteket. På väg till biblioteket så ser jag den första prostituerade jag har sett i Norrköping. Jag är extremt,-hundra-procent-säker på att hon var prostituerad! Hon hade kort svart kjol, hudfärgade strumpbyxor med massor maskor i, en liten tunn vit hoodtröja och riktigt uberblonderat hår. Hon såg ut som en ryss, eller typ öststadisk. Så som hon gick, så som hon var klädd och så som hon såg ut så kan hon inte vara något än prostituerad. Fördomar kanske? Näe... Fakta.

Väl inne i biblioteket så ska jag boka en dator, jag har glömt bibliotekskortet - Damn. Går till disken, får hjälp av en jättetrevlig receptionist, hon ger mig mitt kortnummer och jag går vidare till bokningsdatorn. Där bokar jag en dator, ska logga in där, men det funkar inte. Jag känner att mitt tålamod håller på att ta slut, vill ha cola och alvedon. Jag förmår mig att gå till den trevliga receptionisten iaf, men hon är upptagen så jag får prata med en annan som sitter bredvid henne. Och hon var inte trevlig! Hon frågade hur dum jag kunder vara eftersom jag både hade glömt kortet, samt inte kunde boka en dator. Hon ska boka in mig på en dator, för att det ska bli lättare menar hon på med ett snevridet leende. När hon skriver på datorn så SLÅR hon på tangenterna, hon trycker så HÅRT på musen så jag tror att skrivbordet ska gå sönder. Hela hon är tjock, har tjocka glasögon och ser allmänt jättetråkig ut. Jag tyckte inte om henne. Mitt tålamod hade tagit slut för länge sen... Hon bokar iaf in mig på en dator, jag får tio minuter på mig från och med då. Jag går till den datorn, den är bokad i två timmar till. Jag går tillbaka till den otrevliga och tjocka receptonisten för att skälla ut henne så mycket min bakfylla förmår. MEN, jag får prata med den trevliga receptionisten. Jag känner med ens att mitt tålamod växer igen, hur min kärlek till andra människor kommer tillbaka och hur jag mår bättre. Längtar bara efter en cola just då, ingen alvedon. Hon skrattar åt sin kollega och hjälper mig att boka dator, RÄTT DATOR.

Pfu, det är jobbigt att återberätta den här historien för det finns så mycket att tala om. Men hela processen att boka en dator tog 30  minuter, själva processen med att skriva ut de papper jag gick dit för tog 2 minuter...

Efter detta konstiga biblioteksbesök så gick jag ner till stan för att möta upp Mli. Det gjorde mig glad. Sen så köpte jag en cola också. Underbart!

Underbara fredag!

I fredags så hade jag och Micke bjudit in Marcus och Madde, som jag skrev tidigare. Men det jag inte har skrivit är hur det gick. Och hur gick det egentligen? Hur bra som helst! Vi hade jättetrevligt!

Både jag och Micke är ju inte så bevandrade i att laga mat åt fyra personer, vi vet ju knappt hur mycket/lite mat vi ska laga till oss själva så att det ska räcka. Hur svårt ska sånt där vara egentligen? Iaf, i fredags så började vi laga mat till oss fyra. Och hjälp vad mycket mat det tycktes vara. Men tror ni då inte att vi laga för lite? Vi tillaga  1 kg pommes, 6 st. kycklingvingar och 2 st. kycklingfiléer, 3 påsar b-sås, en stor baguette med smör och ost och sen väldigt mycket sallad. Allting gick åt förutom en ynka portion av sallades. Hur mycket äter fyra personer egentligen?

Sen satte vi oss i vardagsrummet, drack lite vin, pratade sex och samlevnad med de oerfarna och spelade Guitar Hero. Hur fint som helst.

När Madde sen var tvungen att ta sig hemåt, ca. 00.00-00.30, så följde vi henne hem. När vi sen skulle gå hemifrån henne i Ljura till Söder Tull för att följa Marcus till spårvagnen var vi helt lost. Eller, till en början alla tre men efter ett tag så var det bara jag som inte fattade var vi var någonstans. Jag trodde vi var långt åt tjotta, medan de andra två visste på ett ungefär vart vi var... De fick ledsaga mig fram till söder tull, när det annars brukar vara jag som hittar vägen... Inte då inte. Fram kom vi efter några dispyter, tyvärr missar Marcus spårvagnen... Tror det kan vara mitt fel...

Hur underbar fredag som helst!!

RSS 2.0